Kdo sem?
Objavljeno 15.03.2008 v Adelaide94 ? | Komentiranje omogočeno

Adelaide94 

Zakaj torej tako ime? Naj povem sedaj, ali na koncu? To je moja dilema. Na koncu, takšna je moja odločitev.  

Lahko pa povem kdaj sem ga izbral. Bilo je aprila 2005. Na F1magazin spletni strani so odprli forum in po daljšem premisleku je bila izbira taka. Po drugih forumih niti ne »lutam« pogosto. Dokaj redno prebiram Finančno točko, a sem tam prijavljen z drugim nadimkom. Ime iz F1 uporabljam edinole še na katerem izmed avtomobilskih forumov. 

Ime je bilo torej izbrano pred tremi leti. Kako pa sem do njega prišel? Ja, treba bo iti dalje v preteklost. 

Leto 1994 je bilo za F1 zelo, … težko izberem besedo, morebiti prelomno? Vsekakor kot leto, ko je med dirko umrl, hvala bogu da je do sedaj zadnji,  dirkač. Usoda je hotela, da je šlo za enega izmed največjih. Nesrečo sem videl, a do tega leta je moje spremljanje F1 cirkusa vključevalo kvečjemu ogled starta ter povpraševanje očeta o končnem razpletu.  

Vse to se je spremenilo po neki jesenski noči omenjenega leta. 

Bilo je v soboto, med vikendom, ko je potekala zadnja dirka sezone 94. Ne samo zaradi Ayrtonove smrti, pač pa tudi zaradi drugih dogodkov na in izven steze, vsekakor zanimiva sezona. Sezona, ki je o naslovu odločala na zadnji dirki in to kar s trčenjem obeh pretendentov. 

Skratka tistega sobotnega večera smo s prijatelji (bratranec in sosed) šli »malce ven«. Obiskali nekaj lokalov, v disco se nam ni dalo. Smo raje debatiral, tokrat zaradi aktualnosti seveda o prihajajoči zadnji dirki. Zaradi mojega bornega poznavanja tematike, sem bil tokrat bolj poslušalec kot govorec. Verjetno se ravno njima moram zahvalit, da sem začel navijat za Damona. Obadva sta bila namreč Hillova navijača. Do dirke smo tako prebedeli, le-to si pa nato tudi v živo ogledali (mislim preko TV prenosa).*  

Skratka bila je moja prva, ki sem jo videl v celoti. Od takrat sem redko katero zamudil. 

Kot je v enem intervjuju dejal Frank Williams: »It’s very easy to be hooked by Formula One. Once you’re in, you can’t get out. It’s almost an addiction, but an enjoyable one.«

 Podobno velja v mojem primeru. In ime Adelaide94 označuje začetek te moje odvisnosti.

*Priznam, da trezen ni bil noben, a tako okajen, da bi mislil, da se je transportiral »tja dol«, pa spet ne.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev

Slavko pravi, 26.03.2008 ob 15:36

Pozdravljen

Tukaj Slavko in mislim da me poznaš iz F1 Magazina.Moram reči da sem prav z zanimanjem prebral tole kar si napisal , in čeprav verjamem da še danes ne maraš Šumija in tudi midva sva bila večkrat v sporu , te moram res pohavaliti za tale opis ! Me pa zanima a boš še kaj več pisal o Formuli 1 , saj vedno rad preberem tudi tvoje komentarje na F1 M !

Lep Pozdrav ( Slavko )

Slavko pravi, 26.03.2008 ob 15:38

Aja pa tema glede Hamiltona na F1M !Sicer ne vem kaj ste imeli med seboj, saj dolgo nisem nič spremlja kaj se dogaja, toda mislim da bi Hamilton moral imeti svojo temo o tem ni dvoma.. Čeprav moram reči da Hamiltona ravno ne maram , toda vsak dirkač ki je imel lani še posebno prvi del sezone tako dobre dirke za seboj mora imeti svojo temo !

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave