VN Avstralije 2008
Objavljeno 16.03.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

 

Prva dirka. Čeprav je tale ponavadi, vsaj zaradi dejstva, da je prva, zanimiva je bila letošnja še posebej.

O zmagovalcu – Lewisu ni kaj dosti za povedat. Kljub malce slabšemu štartu je uspel zadržat priborjeno zmago iz kvalifikacij vse do zamaha kariraste zastave. Tudi s SC-jem je imel obilo sreče, tako da se lepo vidijo vzporednice z njegovo prvo zmago v F1, posebej če pogledamo ostali dve stopnički na odru za zmagovalce. Na njih sta bila tudi tokrat voznik BMW-Sauberja ter Williamsa. Upam, da je zmaga dobra napoved za nadaljevanje Britančeve sezone.

Ferrari je na koncu le uspel iztržit točko. Je pa dejstvo, da bomo že v Maleziji videli jasnejšo sliko. A s takimi tehničnimi težavami ter napakami voznikov bi znala tale sezona biti precej oddaljena od nekaterih napovedi o dominaciji ter predvsem Kimijevi prevladi. Slednji me je tokrat precej spominjal na Juan-Pabla. Brezkompromisni napadi ter napake, ki so seveda predvsem posledica odsotnosti TC-ja. Popolno nasprotje dirki izpred leta dni…

Odstopov je res bilo precej. Za nekatere, kot je Le Seb, mi je kar malce žal. Ob tej eksploziji se kar ne morem načuditi ironičnemu zatrjevanju vodje moštva, da s starimi dirkalniki na račun vzdržljivosti utegnejo prijetno presenetiti. Tudi der Seb bi ob drugačnem razpletu znal biti bistveno višje, morebiti bi se celo s šampanjcem polival.

Med tiste, ki so lepo presenetili vsekakor štejem Hondo z Brazilcem, čeprav bo moral Ross s taktiko še precej narediti. Alonso je spet dokazal, da ni zaman 2x prvak.

Za konec naj samo še dodam, da sem ob skoku Hamiltona med svoje mehanike doživel deja-vu na začetek tega tisočletja ter prevlado njegovega vzornika. Nekateri resni analitiki so to napovedovali. A se bo uresničilo?

Lepo je bilo spet videti Rona na odru za zmagovalce. Od Monze lanskega leta tja namreč ni smel stopiti…

Z dovoljenjem avtorja še vrhunci tele dirke:
Vrhunci VN Avstralije

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave