VN Malezije
Objavljeno 23.03.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

Dirka na kateri so rdeči vrnili udarec, a z lastno napako Felipeja, samo polovično. Dirka, ki je ovrgla hipotezo, da bo letošnja odsotnost TC-ja precej prispevala k zanimivosti dirk. Dirka, ki kljub Felipejevemu zatrjevanju, ne predstavlja začetka “čampiončipa”. Le-ta je sedaj premaknjen v Bahrajn, saj Brazilec po dveh dirkah še vedno nima ene same pike. Dirka, na kateri je srebrni dvojec zaradi počasne vožnje v Q3 ter oviranja Nicka in Fernanda izgubil pet mest.

 Kljub startu iz 9 pozicije se je Lewis uspel prebiti v prvem krogu na peto mesto. Kot se je pokazalo na koncu bi ob normalnem razpletu moral računati vsaj ne najnižjo stopničko na odru za zmagovalce. A zaradi težav ob prvem postanku s privijanjem desnega prednjega kolesa ter 20 sekundnim postankom je bilo na koncu doseženo le tretje mesto. Kljub slabšemu štartu je tokrat čast srebrnih na odru za zmagovalce reševal Heikki s tretjim mestom. Drugi je bil z uspehom kariere Kubica.

Do prvih postankov je sicer vodil Felipe, ki pa je po postanku padel za Kimija. Slednji je na koncu pobral 10 točk, Massa pa zaradi napake v enem izmed zavojev “parkiral” v pesku.

Četrti je bil Trulli, šesti Heidfeld, sedmi Weber, eno točko pa je dobil, tudi tokrat dober, Alonso.

Vrhunci VN Malezije

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave