LH-forum-4.8.2006
Objavljeno 4.04.2008 v Lewis Hamilton | Komentiranje omogočeno

Nevzgojenosti, nedoraslosti, primitivnosti pubertetniških uporabnikov ter nesposobnosti moduratorja/admina gre pripisati zasluge, da je bila tema o Lewisu na enem izmed F1 forumov izbrisana.

Bil sem jezen, prekleto jezen! A z mlini na veter se ne mislim boriti. To je tudi eden izmed razlogov nastanka tega bloga.

Sem pa usodo teme nekako preroško predvideval. Zaradi tega sem si tudi nekatere svoje prispevke shranil. In eden izmed teh je odprtje teme o Lewisu.

Objavljeno: 04.08.2006. 21:57:52 Naslov sporočila: Lewis Hamilton

Lewis Hamilton - GP2

Lewis Hamilton
Zadnji čas se vse več govoric pojavlja v zvezi s tem, po prepričanju mnogih – predvsem Angležev, novim bodočim zvezdnikom v F1. Gre za 21-letnika, rojenega 7. januarja 1985. Predvsem dve dejstvi govorita v prid temu, da ga bomo verjetno že naslednje leto videli v F1: je temnopolt (Američani bi rekli, da gre za afrokaribčana) in je pod pokroviteljstvom Rona Dennisa. No, seveda ne gre zanemariti dejstva, da je trenutno vodilni v GP2 seriji in verjetni prvak GP2 v svoji prvi sezoni.

V bistvu je rojen v Angliji, angleškim staršem. Njegov ded je v sredini 50-ih emigriral iz Granade ter se zaposlil pri angleških železnicah, kjer je delal tudi njegov oče. Lewisu tega očitno ne bo nikoli potrebno. Že v zgodnjem otroštvu so ugotovili njegov talent. Najprej pri upravljanju daljinsko vodenih modelčkov avtov. Tukaj je nekaj podobnosti z Ayrtonom Senno. V primeru slednjega je sicer šlo za modele letal. Ko je slišal novico o smrti Ayrtona – svojega vzornika, se je skril ter jokal.

No kaj kmalu se je znašel v kartingu, kjer se je počutil kot riba v vodi. Leta 1995, pri starosti 10 let je osvojil nagrado Autosport. Takrat je sam odkorakal do Rona ter ga vprašal, če lahko nekoč vozi za McLaren. Tri leta pozneje, medtem je Lewis osvojil vse, kar se je praktično dalo, ga je Ron poklical. Od takrat je Lewis pod pokroviteljstvom McLarna. Celotna družina se je posvetila njemu ter dirkanju, z očetom na čelu. Na dirkah ga redno spremlja tudi brat Nicolas, rojen s celebralno paralizo ter priklenjen na invalidski voziček.

Tudi v naslednjih letih je bil Lewis izjemno uspešen. Leta 2000 je osvojil Formulo A karting svetovno in evropsko prvenstvo. Takrat je tudi premagal svojega moštvenega tekmeca, Nica Rosberga.
Lewis&Nico

Leta 2003 je postal prvak v Formuli Renault. Leta 2004 je napredoval v evropsko F3, kjer je končal na petem mestu (Nico je bil četrti). Naslednje leto je tu osvojil prvenstvo ter tako letos prevzel Nicov dirkalnik pri moštvu ART v GP2 seriji.

In sedaj je na pragu vstopa v kraljico motošporta. Angleži ga že primerjajo z nekaterimi znanimi imeni v F1. Z Ayrtonom glede njegove mirnosti, metodičnosti ter jasno osredotočenostjo. Dejstvo je, da je zelo hiter, že od samega začetka. Morebiti je tu povezava z izvorom njegovega imena. Le to je dobil po znanem šprinterju – Carlu Lewisu (Carl je njegovo srednje ime). Njegovo vožnjo primerjajo z Jarnovo, Nicovo (glede energičnosti) ter Michaeolovo (glede hladnosti in racionalnosti).

Vsekakor bi znal popestriti sceno v F1. Sam ne dvomim, da bo v naslednjih dveh letih v F1. Toda kje? Ron je preprečil, da bi že letos bil tretji dirkač pri BMW-Sauberju. Ga hoče takoj zase? Mislim, da je malo verjetno, da bo takoj v tako dobrem moštvu, kot je McLaren. Torej kje, mogoče v Midlandu, v paketu z motorji? Ali bo eno leto testnik pri McLarnu?

No kakor koli že, enega navijača že ima. Verjetno bo še kdo izmed vas držal pesti zanj. Napišite kaj, karkoli o njem. Najprej navijajmo, da osvoji GP2, potem pa, da najde pot v F1. Kdo ve, mogoče ga že letos vidimo v McLarnu?

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave