VN Bahraina
Objavljeno 6.04.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

bahrain-start.jpgbahrain-lh.jpgbahrain-jb-dc.jpgbahrain-podium.jpg

Kaj reči? Upam, da je bila to za Lewisa najslabša dirka sezone. Slabo se je že začelo, saj je na petkovih treningih  kar fajn razbil dirkalnik. No, v soboto je po kvalifikacijah prišel do tretje pozicije, a vse zapravil z napako ob štartu.

 Kubica je dirko prvič v karieri začel s prvega štartnega mesta, a za prvo zmago se mu ni izšlo. Felipe ga je namreč ugnal že na štartu in v svojem značilnem slogu končno tudi letos zmagal. Govorice o predčasnem odpustu iz scuderie bodo na podlagi te predstave verjetno zaenkrat potihnile.

Se bojo pa pogrele o trenutni “nekonkurenčnosti” srebrnih puščic. Heikki je pristal za obema Ferrarijema in BMW-jema, medtem ko Lewis ni osvojil niti pike. Po katastrofalnem štartu je namreč ob prebijanju naprej trčil v Fernanda ter bil primoran oditi v bokse po nov nos. Dirko je sicer končal, a na nič kaj zavidljivem 13 mestu. Še bolj spektakularno trčenje sta izvedla neporaščena Angleža. Opažam, da je David zadnje čase pogost udeleženec takih dogodkov. Glede na njegovo zavzemanje za varnost me njegovo nevarno početje kar malo čudi.

Skratka, na koncu sta zmagala Ferrarija, s čimer je Kimi prevzel vodstvo med vozniki. BMW pa s tretjim in četrtim mestom vodi v konstruktorskem točkovanju. In slednje vsekakor je precejšnje presenečenje!

Ostalih nekaj pik so si razdelili Jarno, Mark in Nico.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave