Zaton Lewis/McLaren
Objavljeno 10.04.2008 v Pogled od zunaj | Komentiranje omogočeno

Po dveh ponesrečenih dirkah se na forumih začno pojavljati strahovi, da je letos McLaren izločen iz boja za naslov. Boljši uvrstitvi Heikkija na zadnjih dveh dirkah podobno pretita možnostim Lewisa.

Upravičeno?

“Pravo razmerje moči bo vidno šele v Barceloni. “ Gre za trditev Rona Dennisa, izrečeno še pred “katastrofo” v Bahrajnu. Upam, da ja. Kajti v primeru kakšne ponovne kazni, težav ob postankih, zaspanosti na štartu, temu ne bomo priča. A McLaren v Barceloni mora obrniti krivuljo doseženih točk navzgor. Pritisk je lahko podoben tistemu, ki mu je bil priča Felipe. Brazilec se ni uklonil. Upam, da bo tudi v tem primeru tako.

Sam sicer ne bi bil plati zvona. Nenazadnje  zadnji dirki nista pokazali resničnega potenciala srebrnih puščic. V Maleziji je bila najprej kazen v obliki pomika po štarni vrsti ter nato še težave ob Lewisovem postanku. V Bahrajnu pa smo od čudežnega dečka itak lahko spremljali le še dečka.

Resda  malce skrbi Heikkijeva predstava v Bahrajnu, saj je očitno prikazoval srebrne kot tretjo moč. Glede dosedanjih predstav bi rekel, da je lahko Lewis za odtenek boljši, torej bi v obeh primerih lahko bil malce pred Heikkijem. Kljub vsemu pa predaleč za Ferrarijem. Kvečjemu ob boku BMW-jev.

Sam McLarna ne odpisujem. Tudi ne želim. Pač pa upam, da bo v Španiji drugačna slika. Ne samo zaradi ponesrečenih dveh dirk ter točkovnega zaostanka, pač pa predvsem zaradi pomena same steze.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev

Slavko pravi, 15.04.2008 ob 17:40

To da eni na forumih izločujejo Mclarna iz boja za naslov je neumnost.Ena katastrofalna dirka še ne pomeni , da je z njimi konec. Spomnimo se sezone 2006 in Ferrarija in Schumacherja ! Tudi takrat so Ferrariju napovedovali konec in da z njimi nič nebo , pa so bili kljub vsemu do Suzuke , v igri za naslov. Iz izgubljnega položaja so se znova vrnili , nazaj .Jest močno dvomim ,da so srebrni letos v slabšem položaju , saj edino kar se je spremenilo je to da se je vrhu pridružil še BMW , kar pa ne pomeni da tudi oni nebodo imeli slabih dirk.Se pa strinjam da za Ferrarijem morda nekoliko zaostajajo , ampak sezona je še dolga.

Adelaide94 pravi, 18.04.2008 ob 07:29

Ja, Ferrari z Michaelom se je res znal vrniti. A Lewis ni Michael. Skrbi me dejstvo, da kljub naraščajoči kilometrini prihaja paradoksalno do višanja in ne nižanja števila napak. Obadva s Heikkijem premoreta bore malo izkušenj znotraj F1 cirkusa. Lani smo lepo videli, da je Lewis izkoriščal izkušnje Fernanda ter se učil od uspešnejšega ter predvsem izkušenejšega kolega. Vsaj pri nastavitvah se je recimo v Silverstonu ta doprinos Španca lepo prikazal. Ne vem, če je Hamilton že pravi dirkač, da bi tako ekipo, kot je McLaren peljal naprej. Ampak, kot rečeno, upam da se motim. Kakor velja tudi v primeru nevarnosti Heikkija. Po govoricah iz Renaulta, bi naj odpust Heikkija botroval strahu, da ne bi, podobno kot Lewis, tokrat Heikki Fernandu preveč zagrenil življenje.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave