VN Španije
Objavljeno 27.04.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

Barcelona. Dirkališče, ki naj bi pokazalo realno sliko moči moštev. Če res, potem se za zanimivost letošnje sezone ne gre bati. Najmočnejši trojici se je pridružil Renault, oz. bolje rečeno Fernando.

Na domačem dirkališču je skorajda ukradel pole. Za mišjo dlako ga je prehitel kasnejši zmagovalec, trenutno vodilni, Kimi. Ob Alonsovem uspehu so na dan privrele špekulacije o vožnji “na hlapih”. Tudi sam je zatrjeval, da stopničke niso realnost, kvečjemu šesto mesto. A dejstvo, da je v bokse zavil šele dva kroga pred Masso kaže, da sanj njegovih navijačev o stopničkah ne gre odpisati, tudi v sončnem vremenu ne. No, za Alonsa se je potem končalo z eksplozijo motorja na ciljno startni ravnini.

Bili smo priča dvojni zmagi rdečih, Kimi pred Felipejem. Tretji Lewis. Po času sicer blizu, a bojim se, da bo treba počasi obupat na naslovom. Kljub majhni razliki na lestvici časov, se bojim, da danes Ferrariju ni bilo treba pokazati celotne moči. Poleg tega je BMW nevarno blizu, pa še Alonso. Gre torej za trojec, ki bi znal srebrnima odžirat pomembne točke. Upam, da se motim.

Če sem že pri srebrnih, ne gre mimo grozljive Heikkijeve nesreče. Deja-vu iz lanskoletne Nemčije. Tudi tokrat je z dirkačem vse v redu.

No, četrti, tik za Angležem, Kubica. Lewis je tretje mesto pravzaprav dobil s smelim manevrom na startu, ko je prehitel Roberta. Peti sledi M Webber, šesti pa Hondin dirkalnik, upravljan s strani Angleža. Dve točki na Williamsov račun je pripeljal Nakajima, eno točko pa kljub zmedi v moštvenem poklicu v bokse Truli. Slednjega so namreč namesto Glocka poklicali na zamenjavo nosu.

Ja, Rubens je neuradno postal prvi med tistimi, ki so zabeležili največ nastopov na dirkah F1. Dirke tokrat ni končal.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave