Anoreksični dirkač(i)
Objavljeno 6.05.2008 v Pogled od zunaj & miks | Komentiranje omogočeno

Med služenjem vojaščine sem imel v Celju kot “soborca” smučarskega skakalca. Majhen, suhcat fant. Slednje predvsem na račun stroge diete. Še posebej v tistem času pravzaprav nuja, da si sploh kaj dosegel. On ni, vsaj na TV-ju ga nisem nikoli zapazil. A spomin nanj mi ostaja ob nepojmljivem stradanju zaradi športa. (Profesionalen) šport dandanes nikakor ni enako zdravemu življenju, oz. vsaj zdravemu prehranjevanju.

Vsi, ki redno spremljamo F1 vemo, da imajo dirkači čedalje zahtevnejše fizične priprave. A to kar sem zadnjič prebral me je presunilo.

Del uspeha dirkača v letošnji sezoni pripisujejo tudi njegovi dieti. Zaradi nekoliko višje rasti od moštvenega kolega, je z namenom ugodnejše razporeditve teže dirkalnika, shujšal kar sedem kilogramov.

Odrekel se je pecivu, piškotom, čokoladi ter celo testeninam*. Bolj me je presunilo sledeče, kar je odgovoril na novinarjevo vprašanje glede te diete: “Pravzaprav nič posebnega. Le nič ne smem jesti. Ves čas sem lačen. Ampak sem se že navadil. Sedaj lakota več ni problem.”

In kako izgleda njegov prehranjevalni dan? “Za zajtrk imam müsli, kosilo predstavlja juha, zvečer si pa privoščim ribo ter zelenjavo“.

Ima pa dieta poleg ugodnih plati tudi slabo. Z dieto namreč ni izgubil le maščevja, pač pa tudi mišično maso. A zaenkrat mu sledeče ne predstavlja prehude ovire, čeravno čuti, da fizično ni tako močan, kot je bil denimo lansko leto.

Tega nisem pričakoval. Kako leto nazaj je za kratek hip vzklila bojazen pred dopingom v kraljici motošporta. Sedaj preti nevarnost drugje – v stradanju.

A bodo Robertu sledili drugi dirkači? Bo morala FIA predpisat zahteve glede spodnje meje BMI?

* ne vem kako bo s tem, če bo nekdaj vozil za scuderio.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

Marcos pravi, 6.05.2008 ob 23:19

Slej ko prej bo moral nehati s tem sranjem, ker je v F1 bolj pomembna fizična moč in pripravljenost kot teža. Dolgo ne bo zdržal s takim načinom.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave