VN Turčije
Objavljeno 14.05.2008 v Sezona F1 2008 & miks | Komentiranje omogočeno

turcija_08_3.jpgturcija_08.jpgturcija_08_2.jpgturcija08_1.jpg

Razburljiva ter zanimiva dirka, ni kaj. Lewis drugič v sezoni doseže slabši štartni položaj kot Heikki, a ga že pred prvim zavojem prehiti ter se pozicionira za Felipejem na drugem mestu. Heikki po dotiku s Kimijem obišče predčasno bokse (predrta pnevmatika), kar mu na koncu onemogoči osvajanje točk.

Zanimivo, da Felipe Lewisu ne more pobegnit. Kljub hitrejšim postankom v boksih ostane Ferrari spredaj. Zato vidimo prvo prehitevanje vodilnih letos. Mojega veselja verjetno ni treba podrobneje opazovati, kakor tudi zgroženosti ob menjavi trše različice pnevmatik za enako ob drugem Lewisovem postanku. McLaren je na taktiki treh postankov, kar pomeni, da bo Massa zmagal tretjič zapored v Carigradu.

Bil sem besen zaradi očitno zgrešene taktike. A po izjavah vodilnih mož so jo potrebovali. Obraba gum je bila, posebej pri Lewisu, prevelika. Nikakor niso želeli ponovitve dirke lanske sezone, še manj izpred dveh tednov. Tako možnosti za zmago ni bilo, razen če bi Lewisu, ali Heikkiju uspel pole.

Kakor koli že, prehitevanje je bilo super. Komentatorja na HRT sta iskala v spominu, kdaj v preteklosti smo bili priča prehitevanju vodilnih na stezi. Trdila sta, da je najbolj svež primer Kimi-Fisichella na Japonskem. Napaka! Lansko leto je Felipe v Nemčiji podobno izgubil zmago na VN Nemčije. Tokrat zmage ni izgubil, le vodstvo.

Drugače je bilo tudi v ozadnju precej prehitevanj. Vsekakor dobra steza. Mogoče, bi jo bilo treba v eni sezoni večkrat odpeljat. A v tem primeru, bi šli na roko Massi, kar pa si “srebrni” ne želimo.

Še en Brazilec je slavil. Rubens z največ odpeljanimi dirkami. Prvak ne bo nikoli, je vsaj v tem rekordu.

Tretji Brazilec, Piquet, se spet ni kaj prida izkazal. Alonso je Renaultu pripeljal, z uvrstitvijo za oba BMW-ja, tri točke. Sedmi Weber, osmi Rosberg.

 Sedaj pa Monako. Lewis, glej da zmagaš!

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev

Marcos pravi, 15.05.2008 ob 01:01

Mah kakšen Lewis, eden od Ferrarijev voznikov bo letos prvak, Hamilton nima niti najmanjših možnosti, če upoštevem dosedanje razmerje moči. Ferrari rules!!!

adelaide94

adelaide94 pravi, 15.05.2008 ob 09:10

Na žalost se moram s tabo (v glavnem) strinjat. Za prvenstvo so možnosti pri Lewisu res majhne, a kako dirko bo do konca še zmagal. ;)

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave