VN Monaca
Objavljeno 26.05.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

Lanskoletna dirka v kneževini. Kljub dvojna zmagi McLarna z grenkim priokusom. Novinec Hamilton se je počutil izigranega. Jasno je pokazal, da ne misli igrati vloge Barichella.

Od takrat se je marsikaj spremenilo. Če kaj, potem se mu tokrat ni bilo treba bati neenakopravne obravnave s strani moštva. Prej nasprotno.

A soboten razplet kvalifikacij prve Britančeve zmage na ulicah Monte Carla ni obetal. Prvo vrsto sta namreč zasedla (popolnoma) rdeča dirkalnika. Lewisu je spet zmanjkalo zelo, zelo malo. Izgledalo je, da so se tokrat rdeči dobro pripravili. Od njihove zadnje zmage je namreč že precej let. In Monako čedalj bolj deluje kot zaklet. Tega uroka so se hoteli končno znebiti.

No Lewis je spet dobro štartal. Do prvega zavoja ugnal Kimija ter se prilepil na Felipejev zadek. Povsem drugače Heikki, ki ni mogel speljati v ogrevalni krog ter je tako po zamenjavi volana startal iz boksov. Človek nekako začne verjeti, da se je nalezel Kimijeve smole. To, da sta rojaka je verjetno zgolj naključje.

Ko je Hamilton v šestem krogu zadel ograjo ter moral na menjavo pnevmatik se je zdela zmaga miljone svetlobnih let daleč. A v Monaku je deževalo. Nekako se je pričakovala kakšna napakica tudi pri Massi…

In res. Pa ne le Brazilec. Še največ neumnosti sta delala najboljša: edina prvaka – Kimi in Fernando. Le Robert od najboljših brez, a več kot drugo mesto mu ni uspelo. Bi mu pa privoščil. Podobno tudi Sutilu, ki ga je Kimi nekaj krogov pred koncem torpediral ter preprečil sijajno 4. mesto.

Dirko so prekinili po dveh urah, dveh varnostnih avtomobilih. Bilo je naporno. Tudi zame. Ko vodi dirkač za katerega navijaš si zelo na trnih. V ozkih ulicah Monaka še toliko bolj. In kot se je izkazalo kasneje, bi se kaj kmalo lahko končalo drugače. Lewis je v cilj namreč pripeljal s poškodovano pnevmatiko.

Z zmago ter Kimijevo ničlo je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Naslednja dirka utegne biti podobna ugodna za srebrne, potem pa bo spet težko. Ferrariju se je nekako ponovila Avstralija. Čeravno letos ne gre neuspeha pripisovati toliko dirkalniku, kolikor človeškemu faktorju. A na uličnih stezah se zdi letos McLaren še najbližje rdečim. Pozitivno pri tem je, da nas čakata dve novi ulični stezi (+Hungaroring). A za osvojitev prvenstva je to bistveno premalo.

  • Share/Bookmark
 

4 komentarjev

SaLO pravi, 27.05.2008 ob 14:21

še 12 dirk, od tega vsaj 4 kjer bi mclaren prevladoval :) morda bojo prvaki nikol ne veš

Slavko pravi, 29.05.2008 ob 06:41

Pozdravljeni

Še moje videnje Monaške rulete .. :)
Evo pa smo dočakali kaotično dirko , za katero so jasno poskrbele dežne razmere . Še posebno je bilo turbulentno prvih 20 krogov , saj je bilo cel kup trkov ! Seveda sta potem za zanimanje v nadaljevanju še posebno poskrbela Rosberg ( fant se bo moral še marsikaj naučiti ) , in še posebno Kimi ki je odpeljal naravnost katastrofalno dirko . Seveda sem upal da danes nebo osvojil točke , kajti danes si ni zaslužil prav nobene točke . Po veliki neumnosti takoj iz izhoda iz predora , je potem uničil še dirko fantastičnemu Sutilu , ki je sijajno držal četrto mesto.Bil je odličen na dirki , toda kaj ko ga je preprosto neučakani Kimi izločil iz dirke ! Glede nato da smo velikokrat kritizirali Masso kako vozi v dežju , si danes vse graje zasluži Kimi . Massa je odpeljal dobro dirko , toda kot je povedal na tiskovki , so ga usjali predvsem taktično . Lewis Hamilton je povsem zasluženo , in to kljub poljubu ograje z zadnjo desno gumo , tako povsem zasluženo prišel do zmage ! Kar se tiče Kubice je vsaj zame danes velik junak dirke , kajti to kaotično dirko je odpeljal brez napak , zraven je pa še povsem zasenčil Heidfelda.

Slavko pravi, 29.05.2008 ob 06:52

Aja pa še nekaj glede Hamiltona.Kot kaže se fant znova vrača v boj za naslov , in ravno včeraj sem razmišljal , če bo letos tudi eventuelno zavozil praktično dobljeni naslov . Moje mnenje je da ga nebo , kajti dvakrat zapored pa tudi ne more na koncu zapraviti kakšno točkovno prednost . Potem je pa tu še ena zadeva ki govori v njegov prid , in to je Ferrarijev dirkaški dvojec ! No čeprav še vedno verjamem da bo Massa v kratkem popustil , saj je moje mnenje da mu bo pač pošla ta konstantnost , ki jo je imel na zadnjih dirkah . Toda če bo nadaljeval v takem slogu in med njim in Kimijem tesno , potem se zna zgoditi še marsikaj , tudi to da na koncu iz vsega največ potegne Hamilton . Moje mnenje kot navijača je tako , da recimo čez kake tri dirke se nekoga postavi za Št.1 v moštvu . Sej vem da ta poteza ni niti najmanj priljubljena pri navijačih drugih moštev , toda ( oslarija ) je , da potem zaradi točk ki si jih vzemata dva med seboj , potem naslov dobi nekdo drugi . Potem pa tudi če bo potem Massi vse podrejeno , sej v bistvu mu ta naslov kar privoščim , saj je Kimi že lani slavil tako da morda bo pa letos Massa na vrsti ? Čeprav močno dvomim v to !

sigi pravi, 29.05.2008 ob 07:36

Hamilton letos ni sposoben postati prvak. Ferrari je pzaenkrat še premočan kljub hudim napakam, ki so si jih privoščili v Monacu.

Koliko je meni znano, je Kanada načeloma bolj ugodna za Ferrari. No lani je pa res zmagal Hamilton.

Edino kar lahko Hamiltonu prinese naslov , je to, da se pri Ferrariju dogodi kaj takega kot se je v Mclarnu lansko leto. Za to pa je zelo mala verjetnost, ker bodo možje v moštvu hitro poskrbeli za to kdo je št. 1 in kdo št.2.

Čeprav nikoli nisem bil ljubitelj Ferrarija, je letos žal njihovo leto…..SPET

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave