Naivnost
Objavljeno 7.06.2008 v The dark side... | Komentiranje omogočeno

Sam se, vsaj nekaj zadnjih let, nimam za naivneža. Ta zaverovanost, predvsem v poštenje ljudi, me zato vsake toliko tepe. Zadnjikrat ta teden.

Ob nakupu avta sem se zmenil da, če ga do izteka registracije ne prodam, dam starega kot kupnino. Za znesek smo se zmenili, prodajalec si je celo prefotokopiral prometno dovoljenje ter opravil cenitev avta. Dogovorjena cena je resda ostala pri ustni obliki, a to mi je zadoščalo.

Ker mi 9.6. poteče registracija, sem v ponedeljek poklical prodajalca v salon z namenom, da se zmeniva o prevzemu avta. Zataknilo se je, uganili ste, pri ceni. Kar naenkrat se mu je zdela previsoka. Teden dni nazaj naj bi prevzeli podobno vozilo, 2 leti mlajše, za enako ceno. Torej ta znesek pri mojem avtu ne bo šel skozi. Izrazil je dvom, da bi se midva menila o enaki cifri.

Malce poslušam, potem pa se mi stemni pred očmi. Slišal je marsikaj, besed si po ohladitvi ne upam prelivat na blog. Lahko me ima za marsikaj, za lažnivca pač ne. Po izpustu ventila sem mu vrgel slušalko dol, še vedno zelo razburjen.

Resda je šlo le za 500€. A bolj kot za denar, je šlo za princip.

Ni minilo 5 minut, ko sem bil deležen klica iz salona. Resda brez vsakršnega opravičila. Tudi sam se za izpad nisem in se ne bom opravičil. Cena za rabljen avto bo resda manjša, a razliko 500€ mi bodo krili v obliki popusta za novega.

Če pogledam s pozitivne strani sem eden redkih, ki je pri S-maxu uspel, pri uradnem dobavitelju, dobiti popust.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

Tomaz pravi, 7.06.2008 ob 17:26

A nisi vedel, da so skoraj vsi prodajalci avtomobilov barabe? Morajo biti, poštenjak med takimi barabami takoj propade.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave