Sir Frank Williams odgovarja
Objavljeno 7.06.2008 v F1RM | Komentiranje omogočeno

V junijski številki so lahko bralci postavili vprašanje eni izmed legend F1. Ne gre za dirkača, gre za izredno uspešnega šefa moštva, ki po njem nosi tudi ime.

Nekaj najzanimivejših odgovorov sledi:

V: Po 600 dirkah za VN ter skorajda 40-ih letih v F1, kaj je tisto, kar vas še vedno motivira, da zjutraj vstanete ter se potopite v bazen s piranami?

FW: Predvidevam, da ljubezen do avtomobilov ter hitrosti. Še vedno gre za fascinantno delo, ki me veseli kot na začetku. Ne morem ga primerjati z nebesi, a je včasih blizu kolikor je pač lahko. Uživam pri obiskih dirk ter v tem, da sem lahko v bližini najboljšim dirkačem ter dirkalnikom na svetu.

.

V: Kako blizu ste bili s podpisom pogodbe z Lewisom?

FW: Nikoli nismo bili blizu, saj si nismo mogli privoščiti.

.

V: Kateri izmed dirkačev, s katerim ste delali, je bil najboljši in zakaj?

FW: Verjetno Ayrton Senna. Na žalost ni bil z nami dovolj dolgo, tako da ga nismo mogli res dobro spoznati, kot je to bilo v primeru McLarna. Kljub temu smo v tem kratkem času spoznali, zakaj je bil najboljši.

Najuspešnejši dirkač, s katerim smo delali je bil Nigel. Moram reči, da je bil precej bolj talentiran, kot je menila večina opazovalcev. Poleg tega pa še zelo odločen možakar.

.

V: Govorilo se je, da je bil Jacques precej trdoglav, zvezdniški ter težko vodljiv. Kako je bilo pravzaprav delati z njim?

FW: Vse to, kar ste našteli, a v dirkalniku je bil zelo hiter. Imel je fantastične reakcije. V zmagovitem avtu je bil zmagovalec, nenazadnje nam je prinesel naslov leta 1997. Njegov karakter je bil za nas neobičajen, saj nismo bili navajeni na takšen individualen stil. Zato smo tudi na začetku imeli težave pri komunikaciji. Ampak, tu je bil da dirka in zmaguje. To je bilo kar smo iskali in to nam je tudi nudil.

.

V: Tekom vaših let v F1 ste prikazali odlično oko novačenje talentiranih dirkačev. Mnogi izmed teh so kariero začeli ravno pri vas. Kaj je tisto, kar iščete pri dirkaču, ko se odločate za zapolnitev vašega sedeža?

FW: Pred leti je bilo nekaj resnice v tem o čem govorite. Zadnjih nekaj let pač ne. Spregledali smo namreč enega ali dva očitna primera. Resda je šlo za splet okoliščin, a vseeno. Po drugi strani pa si ne moremo privoščiti dirkača, ki bi se učil, saj enostavno za to nimamo dovolj denarja.

.

V: Izmed vseh talentiranih dirkačev, kaj za vraga vas je obsedlo, da ste angažirali Ralfa?

FW: V tistem trenutku se nam je zdel najboljša možnost. V Jordanu je izgledal dobro, poleg tega je bil lačen uspeha. Leta 99 smo mu nudili sila povprečen dirkalnik, s katerim tudi odličen dirkač ne bi mogel ne vem kaj narediti. Res pa je, da smo pozneje imeli z njim kar nekaj težav.

.

V: Sir Jackie Stewart vas je enkrat prisilil v nošnjo škotskih hlač. Razlog je bila stava. Stavili ste namreč, da njegovo moštvo ne bo nikoli zmagalo dirke. V primeru, da bi stavo dobili, kaj bi moral Jackie storiti?

FW: Plačilo denarja! Vem, da bi ga to še najbolj prizadelo.

.

V: Zakaj ste se po sezoni 96 odrekli Damona?

FW: Bila je napaka. Menili smo, da lahko najamemo boljšega dirkača, ampak smo se zmotili.

.

V: Glede na uspeh moštva BMW-Sauber, ali obžalujete prekinitev partnerstva?

FW: Ja, mislim da. Z njimi je sicer bilo težko delati, a šlo je za brilijantno znamko in v motorje so se res dobro spoznali. Naš odnos bi bil morebiti boljši v kolikor bi bili sposobni mehkejše komunikacije.

.

V: Če bi vas danes poklical Michael Schumacher ter vam ponudil, da vozi za vas zastonj, bi sprejeli ponudbo?

FW: Mislim, da skoraj zagotovo bi. Če ne drugega bi se od njega lahko veliko naučili. Menim, da je naš trenuten vozniški par zelo dober. A reči, ki jih Michael pozna so neprecenljive. Po pol leta pavze se lahko vsede v dirkalnik in bang! Takoj je hiter. Od njega bi lahko kopirali ves pristop, poleg tega bi vrednost moštva takoj narasla.

.

V: Čeprav sta dirkala pri vas v različnih obdobjih me zanima kateri izmed dvojice je bil bolj talentiran, Nico ali Keke?

FW: Ne boste me prisilili, da vam odgovorim kateri je boljši, saj sta obadva pri nas. Je pa res, da gre za različna stila vožnje. Keke je rad vozil prekrmaljen dirkalnik, medtem ko je Nico tipičen predstavnik nove generacije, ki se trudi voziti gladko kolikor se le da. Seveda išče limit avta, a brez dramatičnega izgleda.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave