VN Kanade
Objavljeno 9.06.2008 v Sezona F1 2008 & miks | Komentiranje omogočeno

vn-kanade08_2.jpgvn-kanade08.jpg

Že nekaj časa se je napovedovala. In je prišla. Prva BMW-Sauberjeva zmaga. V bistvu najslajša, saj je bila dvojna.

Kubica je torej spet v Kanadi v središču pozornosti. A tokrat ne zaradi nesreče. Na prizorišču lanskoletne hude nesreče je tokrat dosegel prvo zmago. In s tem tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Kljub temu ga nekako še vedno ne obravnavam kot resnega pretendenta za letošnji prestol. Pa bi ga moral. Zanesljivost ter konstantnost je lahko za vzgled vsem ostalim, tudi veliko bolj renomiranim dirkačem.

Če lahko pri Robertu govorimo o poti iz pekla do raja, je tokrat Lewis šel v obratni smeri. V soboto je sicer deklasiral konkurenco, a na dirki med varnostnim avtom na stezi, v boksih torpediral Kimija. Njega pa potem še Nico. S tem se je na izvozu iz boksov dirka za Kimija in Lewisa končala.

Nico in Lewis sta dobila še kazen pribitka 10-ih mest na naslednji dirki?! Dobro, sta kriva, kar sta tudi priznala in se opravičila. A zakaj še ta kazen? Dva tedna nazaj je nekaj podobnega na stezi povzročil ravno, tokrat nič kriv, Kimi. Takrat kazni ni bilo. Upam, da ni razlog v tem, da je takrat bil žrtev “neznani” Adrian, tokrat pa aktualni prvak!?

Drugače pa je kljub tej nesreči spet potekala zanimiva dirka. Nick bi zmagal, a kaj ko se predvidevanje še kakšnega SC-ja na stezi ni uresničilo. Smo pa po dolgem času na odru za zmagovalce videli DC-ja. Zadnjič?

Massa se je z nekaj točkami uspel izenačiti s Hamiltonom na lestvici točkovanja. Dvig po tej pa ni uspel ne Heikkiju, kakor tudi ne Fernandu.

Če sem dva tedna nazaj bil skorajda prepričan v Lewisovo zmago v Kanadi, sem tokrat prepričan, da pri Francozih te ne bo vnovčil.

  • Share/Bookmark
 

5 komentarjev

Slavko pravi, 9.06.2008 ob 14:24

Ja tole glede Hamiltona je takole ! Sicer ga sedaj vsi blatijo , toda vsi hkrati pozabljajo da tudi drugi dirkači delajo neumnosti.Dejstvo je da je pač spregledal rdečo luč , in kot sem takoj rekel in kot je potem sam dal izjavo , je opazoval Kimija pa Kubico pred seboj . Torej ker sta obadva štartala , je jasno tudi sam hotel zapeljati na stezo takoj za njima , kajti bili so v neposrednem dvoboju . In kot vemo je ziher lažje tistim spredaj kot pa tistemu ki je v ozadju . In tako je pač trčil ! Moram se pa tudi strinjati da bi morali tudi Kimija kaznovati , kajti v Monaku ga je tudi Kimi usral . Moram pa reči da je tole verjetno posledica teh glupih pravil , saj je sedaj treba po novem čakati da se v primeru SC ja , odprejo boxsi . In kar se potem zgodi je to , da potem vidimo boje v samih boxsih . Skratka komisarji so ga usrali ker so oba kaznovali .

SaLO pravi, 10.06.2008 ob 06:37

Kimi v Monaku – zgubil oblast nad avtom in nič ni moral storit, niti kriv ni biv….Hamilton je pač spregledal rdečo luč. Tako da se mi zdita kazni za Rosberga in Hamiltona povsem na mestu

Slavko pravi, 10.06.2008 ob 18:56

Ja ne vem no jest mislim da je Kimi tam pretiraval . Treba se je predvsem vprašati zakaj je izgubil oblast nad dirkalnikom . Kakor sem zasledil je bil dirkalnik vredu , tako da mislim da je tisti kreš čista njegova napaka , tako kot jo je storil Hamilton . Če je imel slabo ogrete zavore , potem bi se tega moral zavedati , ne pa da je brezglavo pritiskal plin . Seveda je pa res da je tam imel skoraj 300kmh hitrosti , toda očitno je pretiraval . Nekateri še celo namigujejo da je Hamilton namerno napičil Kimija ( kar je pa največja bedarija ) kar sem jih zadnje čase prebral .

SaLO pravi, 11.06.2008 ob 08:20

lewis se je hotel izognit nesreči, ker desno ni moral je zavil levo, a prepozno da bi se obema izognil

Slavko pravi, 11.06.2008 ob 10:48

Njah sej to itak vemo .V bistvu je imel še največ placa ravno na Kimijevi strani , toda se je pač vse prehitro zgodilo . Odločiti se v sekundi ali dveh ni ravno mačji kašelj , no čeprav se v takih primerih človek pač odzove povsem nagonsko.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave