VN Francije
Objavljeno 23.06.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

vn-francije.jpgvn-francije-3.jpg

Dirka, ki se je končala z drugo zaporedno Hamiltonovo ničlo. In s kar tremi kaznimi za McLaren. Martin sicer zavrača očitke, da bi jih imela FIA na piki, a neprijeten občutek ostaja, čeravno kazni popolnoma brez podlage niso. Lewis je že v Kanadi zvedel, da bo štartal na mestu nižje od 10-tega, med prehitevanjem der Seba v prvih krogih ter rezanju šikane pa je dobil kazen vožnje skozi bokse. Kljub temu, da je na stezi 2x prehitel Fernanda je na koncu ostal za njim ter DC-jem, na 10 mestu.

Heikki je med kvalifikacijami oviral Marka ter se zaradi tega preselil za 5 mest nižje. Na dirki se je znašel odlično ter na koncu za las zgrešil stopničke. Jarno je nekaj let nazaj na tem dirkališču že klonil. Tokrat je tretjo pozicijo odlično branil.

Zmagala sta, kajpak, Ferrarija. Massa pred Kimijem. Slednjemu je zmagoslavje onemogočila okvara izpušnega sistema. Z dvojno zmago sta obadva napredovala na lestvici. Felipe prevzema vodstvo, Kimi je tretji. Na drugo mesto je zdrsnil Robert, ki je tokrat osvojil solidne 4 točke. BMW pač ni bil konkurenčen. To se je kazalo že v soboto, ko je imel Nick kar nekaj težav z uvrstitvijo v drugi del kvalifikacij, finala potem ni videl. Prav tako ne točk. Padec v formi je prevelik. So si mar v nemško-švicarskem taboru vzeli po prvi zmagi preveč prostega časa? Verjetneje gre za specifiko dirkališča ter pomoč boginje Fortune ob zadnji predstavi.

Čez dva tedna bodo motorji zahrumeli v zibelki motošporta – Silverstonu. Lewis si še ene ničle ne sme privoščiti. Vse ostalo, razen zmage, bo bolj kot ne neuspeh.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

Eliminator pravi, 23.06.2008 ob 10:46

Upam, da bo Kubici ratalo. Voznik je že dober, samo da mu bo avto zdržal.

Sicer sem pa o Formuli 1 na svojem blogu nekaj malega napisal.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave