VN Velike Britanije
Objavljeno 8.07.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

vn-anglije08-5.jpgvn-anglije08-2.jpgvn-anglije08-3.jpg

Domača dirka za Lewisa. Pričakovanja, prav tako pritisk, so bili verjetno zelo veliki. Tudi zaradi popravitve lanskoletnega vtisa. Predvsem pa zaradi letošnjih predhodnih dveh zaporednih ničel.

Da bo zmagal, se v soboto ni dalo napovedati. Na kvalifikacijah je bil izgleda pritisk kar velik, saj je v prvem hitrem krogu v Q3 šel iz steze. V drugo je čas sicer postavil, a je zadoščal le za 4. mesto. Heikki, ki je cel vikend kazal dobro, če ne boljšo formo, je prvič v karieri osvojil pole.

Pa je prišla napovedana deževna dirka. Lewis je z odličnim štartom prehitel tako Kimija, kot Marka. Po nekaj krogih napadov na Heikkija je nato izkoristil napako slednjega ter prevzel vodstvo. Le-tega potem do konca dirke praktično ni izpustil. Dirko je končal dobro minuto pred vsemi. Za več kot krog ni prehitel le sotekmecev na odru za zmagovalce: drugouvrščenega Nicka ter po (mislim da 50-ih dirkah) spet na odru smejočega se Rubensa.

Slednjemu, pa tudi Nicku, zelo privoščim. Resda po zaslugi pravilne izbire gum, a Rubens je odpeljal res fantastično dirko. Kot je sam dejal je izredno užival. Prehiteval je lahko tako po zunanji, kot po notranji strani. Kot za šalo.

Manj sreče je imel, na štartu drugi, Mark ki ni uspel priti do točk. To je uspelo Kimiju, ne pa Felipeju. Po dolgem času dirke prav tako ni dokončal Robert. Posledica takšnega razporeda je trojica vodilnih z istim številom točk in le za dve točki zaostanek četrtouvrščenega Kubice.

V nedeljo smo bili priča res izredno zanimivi ter razburljivi dirki. Na stezi so se, razen redkih izjem, praktično vrteli vsi. Največkrat je, vsaj kamere so to uspele ujeti, “uspelo” Felipeju. Zaradi ene ali dveh takih napak je tudi Heikki izgubil nekaj mest. Fernando ter Kimi pa sta predvsem zaradi taktike ostala pod odrom za zmagovalce.

Lewis je torej osvojil tako težko željeno zmago pred domačim občinstvom. Sedaj samo upam, da ne bo več tistih nepotrebnih in letos prepogostih ničel. Zelo si želim njegovih konstantnih predstav iz prve polovice lanskoletne sezone.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev

sigi pravi, 8.07.2008 ob 10:37

Dirka je bila res odlicna. Komentarji nekdanjih dirkacev pa so bili eno veliko pretiravanje. Stewart je celo dejal, da Lewis v vseh pogledih prekasa Senno.

Lewis trenutno legendam F1 ne seze niti do gleznjev. Sramota, za se zive legende, da si teke komentarje sploh privoscijo.

Slavko pravi, 10.07.2008 ob 11:48

Ja tale dirka je bila res fantastična , v kateri se je pa najbolje znašel Lewis Hamilton . Njegova nedeljska zmaga je bila naravnost fenomenalna , in je tkmece povsem dklasiral . Na celi dirki je naredi lle eno majhno napako , vse ostale je samo za pohvaliti . Kar se tiče raznih Stewartov in Laud in podobnih , njih v bistvu sploh kaj preveč ne regestriram , saj so njihove izjave res včasih že prav čudaške . Sej je vse dobro so dirkali , so cveliki poznavalci ,samo včasih govorijo take bedarije da se že prav smešijo . Ne moreš nekoga ki je komaj prišel v f1 , in ima zel odober dirkalnik že kar primerjati s Senno ! Sedaj ne vem a je dal to izjavo zaradi nedeljske dirke al ikaj , toda če je temu res tako , potem res ne vem kaj naj si mislim o njem . Potem Rubens Barichello še bolj prekaša Senno , saj je iz 16 ega mesta , s nekonkurenčnim dirkalnikom prišel na veličastno tretje mesto . :) ) No tole sem bolj v šali napisal , tod tudi Rubens je bil sijajen na tej dirki .

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave