Obračun polovice sezone
Objavljeno 16.07.2008 v Pogled od zunaj | Komentiranje omogočeno

Devet dirk je za nami. Polovica sezone. Vsekakor dovolj, da se naredi neka realnejša ocena. A lahko napovemo prvaka? Težko, čeravno – največ možnosti lahko pripišemo vodilnemu. Torej? Lewis, Kimi, Felipe. Enako število točk, na prvem mestu. In le delček za njimi Robert. Super! Sezona je torej zanimiva. In po prikazanem še bo. Upam.

A vseeno. Kdo nas je zadovoljil, kdo razočaral. Kdo je doslej bil najboljši?

Kubica. Fant vozi dirkalnik, ki je šele tretji po moči, a zaostaja za najboljšim(i) bori 2 točki. Zato dajem njemu največ točk. Kljub ponesrečeni zadnji dirki. Pravzaprav je škoda, da jo je končal predčasno. Lahko bi v drugo polovico vstopil kot vodilni.

Kot drugega je treba omeniti Fernanda. Predvsem dejstvo, kako je dobesedno poniževal Piqueta ter iz nekonkurenčnega Renaulta vedno znova izvlekel maksimum, ga postavlja na to mesto. Čeravno se mi zdi, da njegov zalet peša. Bojim se, da je izgubil motivacijo.

No, sedaj lahko preidemo na srebrne ter rdeče. In tu se je težko odločit. Posebej pri ta rdečih, kjer sta oba voznika delala neumnosti. Vseeno Felipe več, zato gre Kimiju boljša ocena. Moštvo ga je prevečkrat pustilo na cedilu. Je pa treba Massi čestitat, da se je po prvih dveh ničlah uspel pobrati ter se postavil ob bok aktualnemu prvaku.

Pri srebrnih je slika bolj jasna, čeravno točkovni sistem ne kaže realne slike. Heikki se zaenkrat še ni popolnoma znašel, Lewis pa dela preveč napak. Posebej, če primerjamo polovici sezon 07 ter 08. Je pa res, da mu tokrat tudi FIA ne pogleda skozi prste, a tako je tudi prav.

Ostalih se ne bi preveč dotikal. Pozitivno me presenečajo Rubens, Jarno ter predvsem kvalifikacijska forma Marka. Williams po dobrem uvodu nekako tone, pri Torru Rosu pa mladenič presenetljivo obvladuje starejšega soimenjaka.

Tako je pred nami še devet dirk. Že zaradi dveh popolnoma novih stez, ena se bo odvijala celo pod reflektorji, težko pričakovan del sezone.

Kdo bo prvak?

Kubico sem resda najbolje ocenil, a mu izmed četverice dajem najmanj možnosti. Na splošno se mi zdi Ferrari boljši avto, zato menim, da je najbolje stavit na Kimija. Čeravno tudi Felipeja ni za odpisat. A se mi zdi, da bi pred slednjega lahko prišel Lewis. Le ponoviti bo moral prvo polovico lanske sezone.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev

igre pravi, 17.07.2008 ob 07:47

Jaz bi najraje videl, da je prvak Kubica. Kimi je bil že lansko leto. Masa je nakladač,… Hamilton mi ni niti najmanj všeč.
Drugače pa še navijam za Webra, Haidfelda, Butna,..

Slavko pravi, 20.07.2008 ob 22:15

He he he ( igre ) , navijaš lahk ole za enega . Sicer je pa vsaj zame glavni nadidat za naslov Hamilton . Pa čepra vsem zvest privrženec Ferrarija , toda zadnje dirke so živ dokaz , kako sposobna dirkača imamo trenutno v moštvu . Misli mda ima Lewis iz dirke v dirko več možnosti za naslov , pa ščeprav ima trenutno le štiri točke prednosti pred Masso .

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave