“Ženske” reklame
Objavljeno 19.07.2008 v Kritika | Komentiranje omogočeno

Tokrat ne bom kritiziral pisanja Delovega novinarja. Ta je resda letos videl že 10 dirk v F1, a je drugače članek napisal zadovoljivo. Kritiziral bi POP TV, natančneje EPP v odmoru med kvalifikacijami.

Zakaj sploh sem gledal POP TV, ne vem. Bil sem obkrožen z otroki, pa se tast in tašča sta se oglasila na obisku, tako da sem nekako pozabil na alternativo. Ker so se otrokom edino reklame zdele kolikor toliko zanimive, sem si jih tokrat tudi sam pogledal.

Katastrofa!

Če ne bi vedel, da gledam pravzaprav kvalifikacije, bi pomislil, da gre za reklamni blok med kakšno izmed telenovel. Vse se je vrtelo okrog pralnih strojev, vodnega kamna, pralnih praškov, detergentov,… Priporočili so nam celo enega izmed načinov depilacije za ženske. Za moškega nič. No, skorajda nič. Čast je namreč reševala le ena samcata reklama, namenjena moškemu britju. In to je to.

Sam se imam za kolikor tolikor modernega moškega. Kdo bi rekel pomehkuženega, a pustimo to. Zložim posodo v pomivalni stroj, pripravim obrok, otroke skopam, menjam plenice, posesam, pobrišem prah, pospravljam stvari. Edinole pranje perila nekako ostaja domena žene. Kljub vsemu si med formulo ena nisem želel gledati teh reklam. Posebej, ker so prav vse, ki se vrtijo okrog takih in drugačnih čistil, zelo neumne. Pa še babe, ki nastopajo niso glih za pogledat. Skratka obup!

Kot, da ne bi imeli reklam za nas, moto zanesenjake?! Ciljam na avte, seveda. Se spomnim še nekaj let nazaj in reklam za FIAT. Sicer nič posebnega, a vsaj pralnih praškov nam ni bilo treba gledat.

Zakaj torej take reklame? A za moške res nimajo nič? Pa da se tukaj res opravičim vsem ženskam. Nikakor nočem izpasti šovinistična svinja.

Druga možnost je nesposobnost tega osebja, ki določa termin reklamam.

Ko sem se že sprijaznil s pravilnostjo te teze, se mi je posvetilo. Niso nesposobni, pač pa zelo pametni! Treba je samo malce povezati stvari. Ališič, za njega vemo kakšen komentator je. Če te zanimajo trač zgodbe okrog F1, potem je pravi naslov. Na vsem svetu mu verjetno ni para. Domnevam, da so torej na POP TV naredili raziskavo trga in ugotovili, da komentiranje Mirana večinoma spremlja ženski del populacije.

In to je torej razlog takih reklamnih blokov. Eureka!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave