VN Nemčije
Objavljeno 23.07.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

vn-nemcije08_2.jpgvn-nemcije08_1.jpg

Že dneve pred dirko se je napovedovala (zopet) deževna dirka. Pravzaprav sem se dežja veselil. Rdeči letos deževnim razmeram nekako niso dorasli. Ravno nasprotno velja za srebrne, še posebej za Lewisa. No, dežja sicer ni bilo, je pa kljub temu Lewis zabeležil letošnjo četrto zmago. Dejstvo, da je to njegova skupno osma pove veliko o njegovi letošnji (ne)konstantosti. No, kljub vsemu, z zmago se je sedaj za najmanj 4 točke odlepil od najbližjega zasledovalca (Felipe).

Velik korak k zmagi je Lewis naredil v soboto z osvojitvijo pole-a. Do prvih postankov je tako nabral precejšnjo prednost, ki pa je ob nesreči Tima ter prihodu SC-ja povsem skopnela. No poteza, ko ni med vožnjo za le-tem zavil, kot večina, v bokse me je resnično prestrašila. O razlogih za to potezo se precej špekulira. Če sem lahko malce zloben bi rekel, da so se na komandnem pultu bali, da Lewis spet ne ponovi napake iz Kanade.

Čeravno se je na koncu vse dobro izšlo, pa po drugem obisku boksov s strani Lewisa ni kazalo tako. Padel je namreč za kar nekaj dirkačev. Heikki, Felipe ter Nelson so bili tisti, ki jih je moral prehiteti. Predvsem prehitevanje starejšega izmed Brazilcev, prisotnih na odru za najboljše, je bilo napeto.

Lewis je pokazal (zopet) odlično vožnjo. Če bo vsaj približno tako do konca sezone, potem lahko res upamo na naslov.

Druga zaporedna zmaga na dveh pomembnih dirkališčih. Pred dvema tednoma pred domačimi navijači, tokrat pred Mercedesovimi delodajalci. Predvsem slednje namreč McLarnovim dirkačem že precej let ni uspelo.

Nekako me je razočaral Robert, kakor tudi Fernando. Pozitivna dirka vsekakor za Piqueta. Resda gre največ zaslug pripisati strategiji enega postanka, a kljub temu. Na koncu šteje itak samo rezultat.

Dirka je bila res dobra. A vseeno izgleda, da za izpolnitev tega pogoja rabimo bodisi dež, bodisi takšno nesrečo katerega izmed dirkačev, ki zahteva prihod SC-ja. Upam, da naslednje leto ne bomo vedno rabili katerega izmed teh dveh dejavnikov.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

rebelde pravi, 23.07.2008 ob 23:32

Jaz pa navijam za skoraj vse samo za Hamiltona ne!

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave