VN Madžarske
Objavljeno 4.08.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

vn-madzarske_08-2.jpgvn-madzarske_08-3.jpgvn-madzarske_08-1.jpg

Felipe Massa. Definitivno nesrečni junak te dirke. Čeravno prihaja iz rdečega tabora, mi je bilo tokrat zanj žal. Ta dirka bi morala biti njegova. Takšnega štarta namreč že dolgo nismo videli. Pa tudi nato je vozil odlično. Da ti gre dirkalnik po gobe le nekaj km pred koncem mora biti res frustirajoče. Še dobro, da mu lahko svoje izkušnje ob podobni nevšečnosti posreduje njegov moštveni kolega.  Kake večje tolažbe pa mu to ne bo doprineslo. Posebej ob dejstvu, da je njegov odstop ter Lewisova predrta guma botrovala Kimijevemu prihodu na stopničke ter prevzemu prednosti v skupnem seštevku, če izvzamemo Hamiltona.

Tudi slednjega je tokrat obiskala smola. Podobno kot lansko leto v Turčiji. Tokrat v večji meru, saj mu je guma šla praktično ob začetku kroga. Ker pravila F1 ob tovrsnih težavah ne dovoljujejo vožnje v nasprotni smeri, si je seveda nabral precejšen zaostanek. Padec iz drugega na deseto mesto je sicer na koncu omilil s prebojem med najboljših pet, a če pogledamo kasnejši razplet se mu lahko pošteno kolca po zamujenem hat-tricku.

Je pa iz te smole najboljših največ potegnil Heikki ter si tako privozil prvo zmago. Čestitke Fincu. Resda včeraj ni bil najboljši na stezi, a podarjenemu konju ne gre gledati v zobe, mar ne?

Nasploh so Finski navijači morali biti včeraj kar prešerno razpoloženi, saj so imeli (oba)dva svoja sonarodnjaka na odru. V njunem sendviču, tokrat prvič na odru za zmagovalce, se je znašel lanskoletni prvak GP2 serije – Timo Glock.

Pred poletnimi počitnicami je tako Piquet potrdil vzpenjajočo formo, saj spet ni veliko zaostal za Alonsom. BMW-ju pa se pozna, da se je njihov razvoj popolnoma osredotočil na prihodnjo sezono.

Tako, sedaj pa 3 tedne počitnic, nato pa prva izmed dveh novih prizorišč. Valencija! A bo Alonso ciljal na zmago? Glede na dosedaj videno tudi te možnosti ne gre popolnoma zavreči.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

Slavko pravi, 6.08.2008 ob 08:38

Sicer po dolgih letih te dirke nisem mogel gledati , toda tole je res moral biti hladen tuš za Masso . :( ( Baje je vse naredil fantastično , potem ga pa izda motor.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave