Otročji Alonso
Objavljeno 6.09.2008 v Dirkači F1 | Komentiranje omogočeno

S tem pridevnikom je Fernanda označil Alan Henry v septemberski kolumni F1RM. Vzrok naj bi bila izjava španskega voznika pred VN Madžarske, da bi mu,  če bi ostal pri Mclarnu dovolili ravno tolikokrat zmagat, kot jih je zabeležil Heikki, torej nobenkrat. No demant je nekako sledil že v nedeljo, ob prvi Heikkijevi zmagi.

Vem, o tej sagi Alonso – McLaren je bilo veliko povedanega, a vseeno vse karte niso nikoli bile položene na mizo. Vemo o izsiljevanju Rona s strani Alonsa, ki je tudi pripeljal do 100M€ kazni za srebrne. Te dni ravno praznujemo prvo obletnico tega dogodka. Dogodka, ki je bil posledica pripetljaja ob vikendu za VN Madžarske. To kar smo videli po TV je bilo zadrževanje Lewisa s strani Fernanda, ki je zaradi tega dobil kazen +5 mest.

Kaj je bilo v ozadju vsega tega? Alan trdi, da je iz svojih virov iz Mclarnove ekipe izvedel, da naj bi Fernando od Rona zahteval, da namerno upočasnijo Lewisa, sicer bo svoje dokaze o uporabi Ferrarijevih načrtov razkril FIA. Dogodek, ki podpira to tezo je dejstvo, da naj bi zaradi tega celo Ron hotel Fernanda takoj odpustiti. Po petkovih testiranjih bi naj bil Pedro pripravljen, da bi nadomestil Fernanda. Da nameravaš po polovici sezone odpustiti 2x prvaka, to je vsekakor podatek, ki ti da misliti.

Sam zelo cenim Fernanda. Trenutno je verjetno najboljši dirkač v F1. (Seveda upam, da ga bo Lewis pri tej moji oceni nekoč prehitel). A vseeno sem bil vedno mnenja, da je imel Španec precej masla na glavi lansko leto. Veliko ljudi je začelo Lewisa sovražit, Fernando je nekako izpadel kot nedolžna ovčka, a le to, po mojem prepričanju nikakor ni (bil).

Španec je za srebrne podpisal že leta 2005. Lewisa takrat sploh še ni bilo v GP2, kaj šele, da bi Ron z njim računal v F1. Splet okoliščin je nato nanesel, da se je ponudila prilložnost vstopa v F1. Mislim, da je zaradi fernanda Lewis tu pridobil. Če v McLaren takrat ne bi prišel Fernando, potem se srebrni za Lewisa verjetno ne bi odločili. Ob tako cenjenem dirkaču so verjetno lahko malce hazardirali.

Kajti Lewis je bil neznanka. Vsem. Te njegove predstave ob krstni sezoni nikakor niso prikazovale običajne slike novinca. Spomnimo se vsaj Heikkija lanskega leta. In to je moralo zmesti Fernanda. Sam, kakor mi vsi, seveda ni računal s tako močnim novincem. Povrhu vsega pa je šlo še za Angleža v angleškem moštvu! Ni čudno, da je v moštvu postal bolj priljubljen kot on sam.

Kljub vsemu si te pravice, jemati prednost pred moštvenim kolegom ne bi smel jemati. Prvak gor ali dol, premoč je treba prikazati na stezi, ne pa tekmeca onemogočati pred dvobojem.

Kdo je torej kriv? Menim, da ima Alan prav. Fernando je presneto dober dirkač, a glede na to kakšen obraz je pokazal lansko leti bi bil na mestu Ferrarija/BMW-ja/Honde izredno previden preden bi mu dal v podpis pogodbo. Razen, če mu bodo uspeli dodat Rubinja oz. Fisichella.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave