VN Belgije
Objavljeno 7.09.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

Oder za zmagovalce

 

dvoboj Kimi-Lewis

V oddaji pred dirko sem gledal intervju z Lewisom, ki se mu je zareklo in je pripisal Kimiju četrto zmago. In to je Finec še tri kroge pred koncem dirke držal v rokah. Potem pa je Spa spet upravičil svoj sloves. Ulilo se je, prva dva sta skorajda vsak zavoj izpeljala izven asfalta, a nazadnje je Kimi potegnil krajšo ter obtičal v zidu.

Moram priznati, da je Kimi spet prikazal svojo moč. Pravzaprav je, razen v kvalifikacijah, na dirki vedno nevaren. Tudi tokrat je kljub 4. poziciji na startu kaj kmalu zapeljal za Lewisov zadek in po napaki slednjega tudi prehitel. Če ne bi začelo deževati bi definitivno slavil četrtič zapored. A tako je, tokrat zaradi druge zaporedne ničle, že 23 točk za Britancem. Kljub temu, da ga mnogi odpisujejo, se mi zdi to početje, posebej če vzamemo v obzir lansko sezono, prenagljeno. Je pa treba priznati, da se njegove možnosti resda čedalje bolj nagibajo samo k teoretični osnovi.

Kot rečeno je Lewis po tisti napaki praktično zmago zapravil. A želja po dežju mu je bila uslišana in zopet je dokazal, da zna voziti tudi po mokrem. Saj ne, da brez napak, te so bile posledica dvoboja, a kljub vsemu dovolj previdno, da ni sledil odstop. Njegov napad me je v luči govorjenja o kalkuliranju glede naslova kar malce presenetil. Kot je Jergović dejal je izgleda res pretehtala želja premagati Kimija na njegovem dirkališču, obenem pa je zmaga lepo zaokrožila McLarnovo proslavljanje štiridesete obletnice prvega zmagoslavja.

Presenetil me je zopet Torro roso. Kar naenkrat se kažejo precej močnejši. Če vzamemo v obzir vse govorice okrog Ferrarijevih motorjev se začno kar sama po sebi postavjati določena neprijetna vprašanja. A sam nekako ne verjamem preveč tem špekulacijam. Bolj bi trenutno moč druge ekipe rdečih bikov pripisal karakteristikam steze ter preusmeritvi pozornosti večine  ekip k naslednji sezoni.

Kot sem dejal na začetku je Spa upravičil svoj sloves. Potešil je tako apetite dirkačev kakor tudi nas opazovalcev. Upam, da dirkališča ne spremenijo (beri pokvarijo).

Bernie naj se samo zamisli ob primerjavi dogajanja na dveh zadnjih prizoriščih!

PS: Ravnokar sem prebral, da je Lewis dobil kazen 25-sekund kar ga je premaknilo na tretje mesto. Ostal sem brez besed. Če gre namreč za dvoboj v šikani, ko je prehitel Kimija, a ga nato spustil predse potem lahko samo pokažem FIA-i palce navzdol…

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

Slavko pravi, 7.09.2008 ob 19:25

Ja kar se tiče kazni same , tudi sam mislim da je povsem neopravičena . Gre pa ravno za tisto šikano , in ker ga naj nebi spustil na ravnini nazaj . Sicer ne vem kaj točno pravi pravilnik , toda Lewis mu je dal kakšen meter prednosti , in se mu je postavil tudi za izpuh . Tak oda te kazni tudi sam ne razumem ! Kar se tiče Kimija je pa res na začetku imel sijajna prehitevanja , toda k oje prehiteval Masso sta se mislim rahlo zadela . Kar je pa počel na koncu , je pa čista oslarija . Nekdo ki naj bi imel mirne živce , bi moral vedeti da zmagal nebo , kajti Lewis je bil hitrejši . Misli mda je edini ki je pametno zaključil dirko , prav Massa , saj je na koncu povsem upočasnil . Vedel je da ima 8 točk v žepu , in da nima smisla izzivati sreče . Evo in na koncu se mu je vse poplačalo , Kimi je pa vse zapravil , in sedaj mora obvezno delati za Masso . Čeprav bo težko , saj je tudi Lewis danes dokazal iz kakšnega testa je . Toda očitno se je tudi Massa marsikaj naučil iz svojih napak , ki jih je delal na nekaterih dirkah .Torej lepo je videti da je Massa zmagal , pa čeprav je ta zmaga kar malo sporna .

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave