Prepoved prehitevanja?
Objavljeno 9.09.2008 v Pogled od zunaj | Komentiranje omogočeno

Priznam, težko je biti objektiven ko se to zgodi dirkaču, za katerega navijaš. Poleg tega sem pred pisanjem tega nekoliko okleval: kaj pa naj novega napišem, saj je trenutno to številka 1 v F1 in ga obravnava precej pametnejših glav, kot je moja malenkost. A blog ostaja moje pribižališče kjer bi bilo napak, če bi se sam omejeval.

Končno nam je dež prikazal res vrhunski dvoboj dveh trenutno najboljših dirkačev. Seveda v to skupino še najmanj vsaj spada Fernando, a mu letošnji Renault tega enostavno ne dopušča dokazati. Prav užival sem ob dvoboju. Vsak trenutek. Na forumih je celo prebrati o dvoboju desetletja, itd.  Želim si jih samo več takih. In zame ni bilo nič spornega. Ne s strani Kimija, kakor tudi Lewisa. Zato res ne razumem odločitve o kazni.

Vem, da se nekaterim postavlja vprašanje. Zakaj ob podobnih, da ne rečem identičnih situacijah ni bilo kazni (Pedro-Michael), sedaj pa takoj? Mar je kriva barva Lewisovega dirkalnika? Če pogledamo samo nekaj takih dogodkov v preteklosti, bi se takoj lahko strinjali. Samo spomnimo se Monze 2006 ter Alonsovega “oviranja” Felipeja. A sam v to teorijo zarote ne verjamem popolnoma. Da se popravim, nočem verjeti. Upam, da nisem preveč naiven! Mladen Jergović je bistveno manj.

Na spletu je o tem več filmčkov. Zanimiv bi recimo lahko bil tale. Menim, da jasno pokaže kako pravzaprav ni bilo prednosti zaradi zavetrja, kako drugega kot da zapelje s steze Lewis ni mogel, kako je pravzaprav v šikano s prednostjo po idealni liniji zapeljal Lewis,…

Kje so torej Nicholas Deschaux, Surlinder Thatti in Yves Bacquelaine našli razlog za kaznovanje Lewisa mi ostaja popolna neznanka?! Posebej če pogledam pravila, ki pravijo: tisti, ki zaradi sekanja šikane pridobi prednost, mora le to oškodovancu vrniti pred prevozom ciljne črte, oz. naslednjega zavoja, kar pač prej pride na vrsto. Pravila prav nikjer ne opisujejo za koliko mu mora prednosti prepustiti, pač pa le, da mora vrniti pozicijo. Kar je Lewis tudi evidentno storil.

Tudi če bi bila situacija obrnjena bi bil enakega mnenja. Nobenega krivca, šlo je za dvoboj, resda malce bolj moški, ampak a si ne želimo prav tega? Sam si, zato sem tudi svoj čas navijal za Montoyo. A to je že druga zgodba…

Enkrat v začetku sezone sem obupal nad možnostmi osvojitve naslova s strani Lewisa. A se je tekom sezone dirkalnik, kakor tudi sam dirkač izboljšal. Kljub temu možnosti osvojitve ne izgledajo tako velike. Poleg Ferrarija se je izgleda pojavil še en nasprotnik.

Zaradi Fia in njenih komisarjev Lewisu predlagam da, v kolikor misli z osvojitvijo naslova resno, ne prehiteva več!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave