VN Italije
Objavljeno 15.09.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

Vettel - najmlajši zmagovalec

Vettel - najmlajši zmagovalec

 

Kaj povedati o dirki katere večine nisi pogledal? Težko kaj, zato se bom komentiranja dogajanja na stezi tudi vzdržal.

Sem pa pogledal kvalifikacije in skupaj s tem kar sem videl na dirki je treba nlademu Sebastianu samo čestitati ter seveda privoščiti. Super predstava! Kljub osvojenemu pole-u mu namreč resnejših možnosti za zmago v soboto še nisem pripisoval.  Me pa malce moti pretirana evfirija ter takojšnje primerjave z Michaelom. A dejstvo ostaja, da Brazilci še vedno iščejo novega Senno, tako tudi Nemci pogrešajo zlata Šumijeva leta. Saj nočem reči, da Vettel ne bo mogel kdaj prevladovat na dirkališčih, le tole norenje ter takojšnje primerjanje se mi ne zdi vredno napora.

Kot rečeno, dirke nisem ravno pozorno spremljal, predvsem pa ne prve polovice. Lewis naj bi kar precej prehiteval. Lepo! Upam, da ne bo kdo tega pripisal možnosti preizkušanja KERS sistema? Mi je pa žal, da se mu taktika ni izšla. Ob naklonjenosti vremena bi verjetno lahko osvojil še kaj več, kot ti dve točki.

Po drugi strani pa ne razumem kako Heikki ni mogel zmagati? Resda je na tej dirki zaslužil boljšo oceno kot Lewis, a vse to gre na račun ponesrečenih Lewisovih kvalifikacij. Ob tem še sedaj ne razumem o čem sta Lewis ter njegov inženir pravzaprav med kvalifikacijami razmišljala. Če še Ališič poda pameten predlog pristopa, potem pa res?!

Tako, F1 se torej poslavlja od Evrope. Že nestrpno pa pričakujem naslednjo dirko. Glede na trenutno točkovno razmerje je vse kar si želim prednost Lewisa pred Felipejem.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave