VN Singapurja
Objavljeno 29.09.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

 

Renaultovo veselje

Veselje pri Renaultu

 

Da je Pat Symonds dober strateg vemo. Da je tako sposoben, pa si nisem mislil. Sicer je vse skupaj malce preveč filmsko, skratka neverjetno, a če domišljiji damo prosto pot…

Fernando je, s svojim dirkalnikom, letos pravzaprav prvič, izgledal tako dobro. Kaj dobro, vrhunsko, nenazadnje je veljal za favorita za pole. A okvara v Q2 je vse uničila. Sam je trdil, da je dirke zanj, še preden se je začela, konec. A očitno ne za njegovega šefa.

Ulično dirkališče, kjer prihoda, vsaj enkrat, SC-ja, pravzaprav ne smeš izključit, štart s petnajstega štartnega mesta, možnost prehitevanj minimalna, ti pa greš tako lahek na dirko, da si pravzaprav prvi v boksih?!

Ko sem to videl sem, milo rečeno, podvomil v Patove sposobnosti. A glej ga zlomka, naslednji krog se kar naenkrat drug Renault znajde v ogradi ter “prikliče” SC na stezo.

Zaporedje dogodkov ter taktika, ki ti dajo mislit. Še posebej ob dejstvu, da za komandnim pultom sedi Flavio. Seveda se pojavlja vprašanje zakaj? Renault v boju za prvenstveno zmago praktično ne sodeluje že od prve dirke “tam spodaj”. Dobro, Piquet bi si s tako moštveno poslušnostjo uspel zagotoviti sedež za prihodnjo sezono.

Kljub vsem tem (na pol) argumentom, pa taki zaroti vseeno ne verjamem. Morebiti sem res preveč naiven, a vseeno.

Neglede teh domnev, odlična dirka Fernanda. Zmagal brez tega SC-ja sicer res ne bi. Poleg tega pa se je poklopilo še nekaj stvari, obtičanje Lewisa za DC-jem ter tragikomedija v ferrarijevih boksih.

Felipeja mi je kar malce žal, pa če mi verjame kdo ali ne. Predvsem ker očitno ni šlo za njegovo napako. Si kar nočem predstavljat kako se mora sedaj počutit. Prav tako je dobro dirko prikazal Kimi. Glede na to, da ga je čakanje na Felipeja v boksih stalo kar nekaj mest je še nekaj krogov pred koncem držal dobro pozicijo. A trenutek nepazljivosti je vse uničil.

Pri Lewisu se je videlo, da vozi z mislijo na prvenstvo. Kljub temu je bilo prehitevanje DC-ja kar odločilno za kako točko več  ter predvsem uvrstitev na stopničke. Resda so ga nato pri Red Bullu v boksih malo biksali, a tudi če ne bi, si je Hamilton privozil tisto malo prednosti, ki je bila dovolj, da je prvi zapustil mesto za dolivanje goriva.

Malce mi je žal Rosberga. Ter predvsem Williamsa. Niti ne upam pomisliti na njihovo zadnjo zmago. Bi jim pa privoščil, zelo. Posebej, ker je bil Frank tokrat na dirki. Škoda.

Nazadnje pride tisto, kar bi moralo biti na vrhu. Gledali smo namreč premierno dirko pod reflektorji. Impresivno. Res fantastična kulisa. Bi bilo lepo biti tam v živo…

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave