VN Japonske
Objavljeno 12.10.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

112993.jpg

trčenje Lewis-Felipe

Ne vem, ali naj se veselim, ali žalostim? Nad svojim prerokovanjem namreč. Kimi sicer ni vknjižil desetke, je pa zato Lewis napovedano ničlo. Presneto! Upam, da so sedaj računi tam gor poravnani.

No, šalo na stran, Lewis si je v veliki meri kriv sam. Vhod v prvi zavoj je bil preoptimističen, enako poteza Mase, ki je Lewisu praktično uničila dirko. Kar je je, o tem ne bi na široko razpravljal. Ob vsem se vsaj lahko veselimo zanimive dirke, katerih zaslug ne moremo pripisati dežju ali SC-ju, pač pa prav glavnima pretendentoma za prestol, ki ga je Kimi po tej dirki dokončno oddal. Le komu, tega ne vemo. Dve dirki in pet točk prednosti. Težka bo.

No, glede na “konstantnost” obeh petelinov je treba še na Kubico računati. Poljaka praktično celotno sezono podcenjujem. Pa ne zaradi dirkaških sposobnosti, predvsem zaradi bolida. A glede na napake Lewisa ter Felipeja bi se mi znalo vrniti kot bumerang. Upam, da ne bo Robert postal Kimi lanskoletne sezone.

Precej se bo razjasnilo že čez sedem dni. Napovedovanja se kar odpovem. Bojim se, da se uresniči, saj nimam nič kaj dobrega občutka. Lewis je enkrat že šel skozi tako pot. Govori, da je sedaj pametnejši, a kaj ko njegovih besed dejanja na stezi nič kaj ne podpirajo.

Preden končam še besedica pohvale zmagovalcu. Tudi sam Fernanda cenim zelo visoko, najvišje pravzaprav. Očitno upravičeno.

  • Share/Bookmark
 

5 komentarjev

Slavko pravi, 13.10.2008 ob 15:21

Ja Kubica se je zadnje čase res kar približal, in je možno prav vse. Sicer pa pet točk za Hamiltona je kar veliko, seveda pod pogojem da odpelje ostale dirke pametno. Če bo pa take poteze oprizarjal, ko jih je včeraj, potem bo spet vse zapravil. In na koncu bo res največji poraženec te sezone, če nebo postal prvak, kajti potihem smo vsi računali na to da je glavni kandidat za končni uspeh. Za Masso jest še enih pet al išest dirk nazaj nisme verjel, da se bo boril za naslov, in če ga nebodo živčki izdali, potem bi mu znalo uspeti.

Seveda pa kot si že ugotovil, na prihodnji dirki bo že marsikaj jasnega. Razen če nebosta oba odstopila. :)

Adelaide94 pravi, 14.10.2008 ob 08:14

Glede na to, da letos on tam zgoraj kar hitro popravlja krivice bi rekel, da čaka Felipeja kar težka dirka. Čeravno, če nadaljujem v tem šaljivem stilu, ima tudi Lewis še kako pokoro za naredit ;) Vsekakor voda na Robertov mlin.

Slavko pravi, 14.10.2008 ob 10:47

Sej Robertu bi tut kar privoščil naslov, kajti od tiste nesreče v Kanadi, ko se je razbil v ograji, je pomojem postal precej boljši. Kot bi se v nejm nekaj premaknilo! Od takrat neprej tudi mene navdušuje, pa še Haydfielda redno konča za njim. To je tut neko majhno presenečenje. Čeprav seveda držim pesti da Massa postane prvak, kajti pomojem tako blizu naslovu nebo nikoli več. Lahko pa da se motim, sej zdejle je tudi v igri za naslov, v kar sem vedno dvomil da mu bo takole uspelo priti do konca. Škoda ker ga je Kimi letos preveč lomil, in bi tako imeli kar štiri dirkače dve dirki pred koncem, v igri za naslov. Akaj veš katerega leta se je to zgodilo, da so bili dve dirki pred koncem, še vedno trije v igri? Mi se zdi da odkar spremljam F1 takole še ni bilo. :)

Adelaide94 pravi, 15.10.2008 ob 07:14

Zadnjič bi rekel, da leta 99. Ne vem sicer kako dolgo so preostali vztrajali, a proti koncu jih je kar nekaj bilo v igri. Celo Frentzen z Jordanom.

Slavko pravi, 15.10.2008 ob 15:26

Aha to je bilo pa leto ko si je Šumi polomil noge. Samo letos bi znal pasti tudi ta rekord, kajti mislim da je kar velika verjetnost da bodo do Brazilije, še vedno kar trije v igri za prvaka.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave