VN Kitajske
Objavljeno 19.10.2008 v Sezona F1 2008 | Komentiranje omogočeno

113916.jpg

Zmagovalni oder

Dolgočasna. Vsaj glede na to, s čimer so nam stregli na zadnjih nekaj dirkah. Ne rečem, da nisem bil na trnih. Nasprotno. Vsak uvoz v bokse sem namreč krepko trepetal. Spomin na lanskoletni odstop je bil namreč preveč živ. A je Lewis preživel.

Štartal je odlično, lepo gradil prednost, tudi v trenutku, ko so gume na Ferrarijevih bolidih začele optimalno delovati.

Izkupiček vsega je hat-trick. Mislim, da prvi v njegovi karieri. Poleg tega pa so tudi treningi pripadli večinoma njemu. Super vikend. Dominanten pravzaprav.

Žal mi je, da v Heikkiju nima dodatne pomoči. A če bo na koncu naslov njegov, bo ob tem še toliko slajši. Kajti v primeru naslova Felipeja, bo ta, podobno kot lanskoletni Kimijev, malce manj sijoč. Nočem sicer sedaj razpredat o tej potezi, nenazadnje bi se je poslužilo vsako moštvo, a na koncu se nekako nekateri izmed gledalcev ob takih potezah počutimo malce opeharjene.

Masa me je na splošno tokrat malce presenetil, negativno. Posebej ko sem videl, da ga je Kimi na kvalifikacijah ugnal s težjim bolidom. Če so Italijani res končno naredili korak naprej pri nastavitvah bolida za Finca so si morebiti pljunili v lastno skledo. To velja samo ob domnevi, da so preveč pozornosti posvetili slednjemu in ob tem morebiti premalo Brazilcu. No, konstruktorski pokal bo nemara res njihov. A teža slednjega se z dirkaškim ne more primerjat.

Na Kitajskem je odpadel Robert. Tokrat kar nenavadno počasnejši od Nicka. Upam, da se je sprijaznil z dejstvom, da bolid ni bil na nivoju za prvaka. Naslednje leto zna biti precej drugače.

Pred zadnjo dirko ima torej Lewis sedem pik prednosti. Podobno kot lani. Situacija je tokrat vseeno lažja, saj ni blizu Alonsa. Ostal je samo on ter Felipe. A prvak niti slučajno še ni. Sam Felipeja namreč ne odpisujem. V Braziliji je slednji vedno močan. Pravzaprav glavni favorit. Posebno ob dejstvu, da ga Kimi ne sme prehitet. Poleg tega ima lažje delo. Lažje v tem smislu, da nima kaj kalkulirat. Zmaga, ali najslabše drugo mesto. Drugih opcij ni. Lewis ima po drugi strani več opcij, bistveno večje možnosti za naslov. A kot nač uči primer prejšnje sezone, so te lahko zelo nične. Posebej glede na dejstvo zadnjih dveh Heikijevih dirk. Upam, res upam da bo zatorej na Lewisovem bolidu še enkrat vse delovalo tako kot je treba.

Napoved na koncu? Ne, raje vprašanje: “Zakaj tokrat Bourdais ni bil kaznovan?”

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave