Konec F1?
Objavljeno 5.12.2008 v Pogled od zunaj | Komentiranje omogočeno

Tudi taki naslovi ter razmišljanja se po nenadni objavi o odhodu Honde iz tega cirkusa danes pojavljajo po motošportnih pa tudi drugih portalih. Priznam, novica je tudi mene, kakor marsikoga drugega, ujela povsem nepripravljenega. Zaradi tega verjetno tako ekstremna stališča.

Sicer pa bi kaj takega lahko pričakovali. Nekateri velikani avtomobilske industrije so dobesedno na kolenih. Odpuščanje delavcev v tej branži so postale vsakodnevne novice, zato res ne razumem, zakaj nismo predvideli posledice za moštva v F1. Dejstvo, da je zadnja leta F1 praktično postala tekmovanje avtomobilskih koncernov zadevo sedaj seveda izdatneje poslabšuje.

Če smo se zadnje čase spraševali, kdaj bo F1 zapustilo zadnje neodvisno moštvo, se bo sedaj očitno zadeva obrnila. Honda je out, Toyota je že pred časom poslala podobne signale. Glede na stanje v koncernu Renault bi še ena povprečna sezona lahko pomenila slovo. Tudi oba Nemca bosta ob nadaljevanju krize slej ko prej začutila posledice. FIAT bi tako utegnil biti zadnji, a kako dolgo?

Presneti ameriški pohlep ter nepremišljeno zadolževanje! Čeravno je moja pozicija večinoma v uravnoteženih skladih, pa me je do sedaj stal izgube precej tisočakov. A mi utegne odnest tudi formulo ena?!

Mislim, da ne. Formula ena bo ostala, a vprašanje je v kakšni obliki. Čisto možno je, da jo bodo čez nekaj let tvorila samo privatna moštva. A kljub vsemu, vrtoglavih stroškov si najverjetneje nobeno izmed njih več ne bo moglo in smelo privoščiti. MIslim, da se podobnost dirkalnikov letnik 2009 z 90-imi leti ne konča le pri vizualnem izgledu…

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave