Novi dirkalniki!
Objavljeno 14.01.2009 v Moštva F1 & Sezona F1 2009 & miks | Komentiranje omogočeno

Pa smo dočakali – enega izmed najzanimivejših trenutkov v prvenstvu, oz. če smo natančnejši v obdobju med prvenstvi. Predstavitve dirkalnikov so za navdušence nad formulo vedno težko pričakovan dogodek. Še vedno, kljub temu, da ni več glamuroznih predstavitev izpred nekaj let. Zadnje v takem slogu je bilo predstavitev MP4-22. A že predlani je večina ekip to dejanje precej osiromašila. A kljub temu, tudi v obdobjih, ko ni bilo napovedanih velikih sprememb pravilnika smo do prve predstavitve novega orožja znali, podobno kot do prve dirke, odštevati dneve in ure.

Čast prvemu letos je, nekako simbolično, pripadla najhitrejšemu lanskega leta – Ferrariju.

c26cb4dc20f1c863d007ee30d8603b0a--499x285.jpg

F60

Prvi vtisi? Najprej, kljub občutni spremembi pravil me ni presenetil. Razlog tiči v dejstvu, da so že pred novim letom nekatera moštva testirala dirkalnike, deloma prilagojene novemu pravilniku. Zaradi tega smo videli prednje, zadnje krilce ter seveda odsotnost vseh ostalih, praktično po vsem dirkalniku, posejanih krilc, oziroma izrastkov.

Odsotnost slednjih vsekakor pozdravljam. Prav tako spuščeno ter širše prednje krilce. Izgleda neprimerno boljše od dosedanjega, vsako leto višjega ter že kar precej kompliciranega. Pogrešam seveda razširitev samega dirkalnika. Zakaj se niso odločili za to, res ne vem. Vsekakor bi dirkalniki ob tem izgledali precej bolje. Tako pa izgledajo precej sloko ter podolgovato. Pri F60 je ta občutek zaradi oblike nosu toliko očitnejši.

Čeravno sem ga že večkrat videl, pa mi zadnje krilce deluje še vedno precej tuje. Nekako kazi samo podobo dirkalnika, kot celote. Čeprav, sploh ne dvomin, da se ne bi tudi na to novost kaj hitro navadili.

Ob pogledu me je nekako, kar neprijetno, presenetilo nekaj krilc ob strani dirkalnika. Sem mislil, da bo tole vse prepovedano ter da bo telo dirkalnika povsem čisto, a sem se očitno motil.

Je pa rdeč konjiček prvi. Kmalu sledijo drugi, tudi MP4-24. Me prav zanima kako so si dizajnerji pri ostalih moštvih razlagali nova pravila. Upam, da zaradi tega spet ne pride do vala obtoževanj ter sumičenj…

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave