VN Avstralije (29.3.2009)
Objavljeno 29.03.2009 v Sezona F1 2009 | Komentiranje omogočeno

BBB

BBB

Ni kaj. Dober uvod v sezono. Splačalo se je čakati, saj smo bili priča zares zanimivi dirki.

1. Napovedi
Pri zmagovalcu sem zgrešil. Ne vem zakaj, a nekako sem računal na Rubensa. Sem pa zadel prva dva. No pri tretjem sem se pošteno zmotil. Lewisa praktično nisem pričakloval med deseterico.

2. Nova pravila
Sem za. Absočutno. Všeč mi je, da so omogočila prevetritev štartne vrste. Poleg tega pa podpiram tudi KERS, predvsem dejstvo, da ga vsi ne uporabljajo. Mislim, da to da dirki poseben čar. Všeč mi je tudi uvedba slick gum ter zadnjega krilca. Težko povem, če je zaradi tega, a zdi se mi, da so bila letos prehitevanja lažja. Je pa res občutna razlika med obema specifikacijama gum. A za šov je to samo dobro, saj omogoča različne taktike ter s tem več akcije na stezi.

3. McLaren
Nad uvrstitvijo Lewisa sem navdušen. Imel je dobro taktiko, poln koš sreče, a tudi prikazal bogato dirkaško znanje. Predvsem glede na dejstvo slabe forme mp4-24, je teh 6 točk zlata vrednih. Upam samo, da bojo uspeli s pospešeno hitrostjo pripraviti konkurenčnejši bolid.

4. FIA
Sam Vetla ne bi kaznoval. Ne vem zakaj se jim je treba vedno vmešavat?!

Drugače pa sem pričakoval večji naskok Brawn GP, a se mi zdi, da se je Jenson malce šparal. Sicer pa bomo več vedeli že čez teden dni.

Kar se tiče Rossa, se mi zdi, da so se pri vsaj dveh taborih začeli resno obtoževat. Pri vrhu Honde me celo ne bi presenetil kakšen harakiri, pa tudi rdečim verjetno ni vseeno, da so ga izpustili. Če me spomin ne vara je hotel Jeanovo mesto, kar mu ni bilo dano. No, morebiti se motim, a dvomim, da so pri Ferarriju naredili vse, da bi ga obdržali.

Po drugi strani pa tudi mislim, da Anglež sedaj še nekaj časa ne bo imel miru. Ciljam na potencialne sponzorje, ki se bojo hoteli pridružiti zmagoviti ekipi.

Malce so me razočarali pri Williamsu. Po prostih treningih sem jih že videl na poteh stare slave, a izgleda, da je šlo za fata morgano.

Žal mi je tudi za Roberta. Fant je zavohal kri in hotel prehitro vse. Škoda zanj, kakor tudi za Vetla.

Ta vikend me je tudi presenetila slaba forma Renaulta. Nekako sem po tihem računal na Alonsa v tem prvenstvu, a izgleda, da bo podobno kot Lewis le statist.

Tudi Mark ne more biti tokrat pretirano zadovoljen. Če kdaj, potem je imel tokrat zares konkurenčen bolid, a takole. Le kje je fant iz Minardija?

Na koncu čestitke celotni ekipi Brawn. Prikazali so, da je v F1 res marsikaj možno. Kot je Jenson rekel, gre za pravljico.

Upam, da s srečnim koncem.

  • Share/Bookmark
 

4 komentarjev

Salo pravi, 29.03.2009 ob 17:38

Boš letos delal statistiko Lewis/Heikki? Samo prve dirke nekako ni za upoštevat, glede na to da se na kvalifikacijah nista mogla pomeriti zaradi Lewisove okvare, na dirki pa zaradi Heikkijeve nesreče v prvem ovinku. Mi je pa blo v veselje gledat Lewisa, ko se s slabim avtom prebija. Mi je všeč, da nima vedno najboljšega avta ;)

Adelaide94 pravi, 30.03.2009 ob 11:09

Statistika bo, prav tako bo upoštevana vsaka dirka. Ja, prva dirka je hendikepirana, zato bom glede kvalifikacij ter najhitrejšega kroga dirke upošteval samo obdobje, ko sta oba vozila, torej Q1 (2:0 za Heikkija).
Bi pa bilo fajn tole narediti še za druga moštva. Mogoče se boš pa sam potrudil? Meni se nekako ne ljubi.
Se pa strinjam glede Lewisa. Mislim, da bo to za njegov napredek ter nadaljnji razvoj zelo dobro.

Salo pravi, 30.03.2009 ob 19:42

Meni se ne da tega delat, ravno zato, ker statistika ni pravi pokazatelj. Na kvalifikacijah vozijo v Q1 in Q2 (boljša moštva) malo bolj rezervirano, v Q3 majo različno količino goriva, na dirkah majo različne taktike…

Adelaide94 pravi, 31.03.2009 ob 12:44

Na žalost si McLarna rezervirane vožnje v nobenem od delov kvalifikacij ne bosta mogla privoščiti. ;(

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave