VN Malezije 2009
Objavljeno 5.04.2009 v Sezona F1 2009 | Komentiranje omogočeno

VN Malezije

VN Malezije

 

Kaj naj rečem? Dirko sem spremljal z mešanimi občutki. Po vsem tem, kar se je dogajalo na in po prejšnji dirki.

Dodatno me je v slabo voljo spravil sam Bernie. Mislim, kaj je manjkalo dirki ob 8. ali 9. uri dopoldan?! Pa še ravno danes sem dežuren. Dirke tako nisem spremljal do konca, oz. videl sem dogajanje na stezi, tistega čakanja in dokončne odpovedi mi niti ni žal.

Kljub vsemu je bila kar zanimiva dirka, a kot rečeno bo treba premisliti glede tega poznega začetka. Ne vem kaj se sprenevedajo, če pa kot naročeno dežuje vedno proti večeru. Saj je zanimivo gledati dežne dirke, a prav tako je zanimivo gledati cele dirke. Posebej letos, saj tudi na suhi stezi ni manjkalo dogajanja in prehitevanja.

Ferrariju mora iti res slabo, ko izzivajo srečo s tako taktiko. Moram priznati, da ne vem kdaj sem nazadnje videl voziti dirkača s dežnimi pnevmatikami na suhi (ne sušeči se!) stezi.

Glede na razpredelnico jim kaže še slabše kot srebrnim, posebej če vzamemo v obzir, da slednji dirkajo le z enim bolidom. Vsekakor nisem pričakoval tako slabe predstave rdečih, kot jo trenutno kažejo. Je pa res, da bolid ni tako slab. Okvare, fortuna pa še taktične napake in smo pri ničli. Felipe se je lansko leto sicer pobral podobno po dveh ničlah, a Ferrari F60 zaenkrat ne seže predhodniku niti do kolen. Težko bo, razen, če FIA-i 14. uspe še ena neumnost.

Nekako mi je žal Nica in Williamsa. Imajo dirkalnik, ki bi moral prinesti precej več kot so uspeli. Slabo ga izkoriščajo, slabo.

Čestitke Jensonu, Rubens pa se mora podvizati, če želi izpolniti moje prerokovanje.

Presenetljivo hitra spet Toyota, pa tudi RB5 je izgleda dobro uspel Neweyu.

No in spet Heidfeld. Podobno kot lani, v kaosu se je nekako najbolje znašel. Precej zaslug gre njemu samemu, saj je že bil namenjen v bokse po vmesne pnevmatike, nato pa sprejel pravilno odločitev ter nadaljeval z dežnimi. Je pa s tem povečal svoj naskok med dirkači z največ drugimi mesti, a brez zmage.

Po drugi strani me je presenetil Robert, oz. natančneje povedano odpoved, lansko leto praktično nepokvarljivega, dirkalnika.

Hamilton? Ne komentiram. Še vedno sem jezen!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave