VN Kitajske 2009
Objavljeno 20.04.2009 v Sezona F1 2009 | Komentiranje omogočeno

123059.jpg

Moram priznati, da si sedaj že kar malce želim suhe dirke. Dogajanja je na dežnih že skorajda preveč. Še dobro, da prenosov ne spremljam na POP TV, saj bi me nemara Ališič popolnoma zmedel. No, pravi razlog pa tiči tudi v dejstvu, da bi rad videl pravo razmerje moči. Čeravno bi mi morale biti prav zaprav dežne dirke povšeči, drugače srebrni itak nimajo pravih možnosti za stopničke.

No kljub dežju ga je Lewis tokrat resnično biksal. Mislim, da je tudi sam dejal, da je šlo za eno izmed njegovih najslabših predstav. Števila vseh vrtenj se niti ne spomnim, prav tako domnevam, da je kakšno ušlo celo režiserju prenosa. Že dejstvo, da je na koncu Heikki končal pred njim pove marsikaj, posebej če imamo v mislih njuni lanskoletni predstavi v Silverstonu.

Po drugi strani pa me ni presenetil Vettel. Fant je nadarjen za dežne dirke in tokrat je RB5 zelo dobro izkoristil. Čestitke za zmago, posebno za dvojno. Button ostaja v boju, Barichello pa se izgleda počasi izgublja.

Čeravno so rdeči ostali brez pike, pa je Felipe prikazal, do odstopa seveda, da F60 ni povsem za odpisat. Mislim, da nosi levji delež njihovih neuspehov na začetku sezone fortuna, če lahko z njo opišemo taktične in tehnične težave.

Jezen sem pa na modro-bele (Angleži). Dirkalnik se mi zdi zelo dober, a kaj ko zmeraj pride nekaj naproti in ne znajo (ali zmorejo?) iz njega potegniti optimuma. Škoda.

Bourdaisu se izgleda piše zadnja sezona v F1, podobno kot Piquetu.

Kaj reči za konec? Škoda da Adrian ni sodeloval pri slavju. Izgleda, da mu je letos (spet) uspel odličen dirkalnik. Če mu sedaj uspe še optimalno vgradit dvojni difuzor, potem nas je lahko počasi strah, da bo nemara RB5 ponovil uspehe recimo FW18 ali MP4-13?!

Je Vettel postal resen izivalec za naslov? Potemtakem Lewis ne bo ostal le bivši prvak, izgubil bo tudi rekord najmlajšega.

  • Share/Bookmark
 

4 komentarjev

Salo pravi, 20.04.2009 ob 13:10

No ja, lani v Silverstonu je imel Heikki suh setup, kolikor se spomnim, tako da primerjava ni ravno na mestu. :)

Salo pravi, 20.04.2009 ob 13:10

.

Salo pravi, 20.04.2009 ob 13:10

-

Adelaide94 pravi, 21.04.2009 ob 09:30

Tudi sam ne bi rad dal roke v ogenj zato. Je pa čist možno. No, čeravno izvzamemo to dirko, pa se ne spomnim, če je na kateri izmed dežnih Heikki bil lansko leto pred Lewisom, razen Monze. Posebej v primeru, ko bi štartal za njim.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave