Top ten
Objavljeno 24.04.2009 v Pogled od zunaj | Komentiranje omogočeno

 1. Fernando Alonso
 2. Kimi Räikkönen
 3. Lewis Hamilton
 4. Felipe Massa
 5. Robert Kubica
 6. Sebastian Vettel
 7. Nick Heidfeld
 8. Nico Rosberg
 9. Mark Webber
 10. Heikki Kovalainen

To je moje mnenje. Na podlagi prikazanega do konca zadnje dirke sezone 2008. Seveda te “resnice” nočem nikomur vsiljevat. Razlog, da sem s tem tako dolgo odlašal in razpredelnico objavljam šele dobro leto po odprtju bloga tiči v dejstvu, da primerjave enostavno ne moremo podati. Ne gre namreč za atletiko ali nogomet, pač pa za šport kjer igra veliko vlogo dirkalnik. Dirkačeve sposobnosti so šele v drugem planu. Do izraza lahko pridejo šele v primeru, ko ima na razpolago dobro “orožje”.

Pri številki ena ni bilo težav. Fernando! Že njegova dva naslova povesta vse. Poleg tega tudi primerjava z moštvenimi kolegi. Glede tega je leta 2007 res nekaj izgubil, a že lani dokazal, da zna iz dirkalnika marsikaj izvleči, prav tako ponavadi nima konkurence glede sposobnosti obvladovanja dirke.

Kimiju so delnice lanskoleto kar precej padle. Kljub temu ostaja št. 2. A letos bo moral spet postati stari, pravi Kimi, drugače bo izgubil tudi kakšno mesto.

Lewis se kljub osvojenemu naslovu ni premaknil višje. Glede na prvo sezono je bilo enostavno preveč napak. Ima pa vsekakor potencial za naskok na sam vrh.

Masso sem vedno podcenjeval. A fant je premagal Kimija! Torej mora biti takoj za prvo trojko. Za njim je fantastična sezona, a vseeno z nekaj temnimi madeži (v dežju).

Kubica je prvi 2/3 sezone odpeljal perfektno. Tako, kot bi prvak pravzaprav moral. Nato ga je nekaj biksal. Je potencial, vsekakor, a malce se še mora dokazati.

Vettel je lani prav tako opozoril nase. Predvsem v dežju, ko se je izničila slabost njegovega bolida. Če bo tako napredoval se utegne kaj kmalu znajti med prvo trojko.

Nicka kratko malo vsi po malem pozabljamo. Res, da ga je lansko leto Robert občutno premagal, a ne gre spregledati prejšnjih sezon, ko je uspešno konkuriral moštvenim kolegom, tudi renomiranemu Kimiju. Morebiti že letos pokaže boljše predstave?

Nica sem prav tako postavil precej visoko. Predvsem na podlagi njegovih predstav v nižjih serijah, deloma tudi potenciala, ki ga prikazuje pri Williamsu. Nikakor ne morem tudi mimo dejstva, da ga tudi najvišji vrh ekipe zelo ceni. Zaenkrat izgleda, da bi mu letošnji dirkalnik lahko dovoljeval boljše rezultate. Treba bo torej počakat, pa bomo videli ali bo uspel izkoristiti to priložnost.

Mark je enkrat v karieri že izpustil priložnost priti v vrhunski dirkalnik. Letos izgleda, da je v pravi ekipi. Zdaj ali nikoli torej!

Heikki verjamem, da ima potencial. Prvo sezono se je predolgo privajal, lani je prišel ob bok zvezdnika v njegovo ekipo. Letos izgovorov več ne bi smelo biti.

To je to.

Prve šesterice pravzaprav ni bilo težko navesti. Občutno več težav sem imel v nadaljevanju. Verjamem, da sem marsikateremu dirkaču naredil krivico, a mest je enostavno premalo. Sigurno bom na koncu te sezone razpredelnico dokaj premešal. Nekateri, recimo Jenson, Rubens, Timo, so dobili konkurenčen dirkalnik in končno bojo lahko prikazali iz kakšnega testa so narejeni.

 • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave