VN Bahrajna 2009
Objavljeno 26.04.2009 v Sezona F1 2009 | Komentiranje omogočeno

 

No, končno ena dirka, ki je vsaj približno prikazala pravo razmerje moči. Čeravno…

Barcelona bo neprimerno boljši pokazatelj. Že zaradi njenega slovesa. Obenem pa se še nadejamo precejšnjih posodobitev dirkalnikov.

Če ostanem pri Arabcih: preseneča me, da je McLaren pred Ferarrijem. Testiranja pred sezono, kakor tudi začetek sezone, je kazal obratno sliko. Resda je Kimiju uspelo rešiti rdeče pred katastrofo, a forma je daleč od želene. Resda tudi MP4-24 ni v vrhu, a z Lewisom za krmilom nekako predstavlja četrto moč. Kar je neprimerno več, kot je kazalo v Avstraliji. Upam, da bojo nadaljevali v pravi smeri.

Nekako sem vesel za Jensona. Hkrati mi je žal, da sem v trenutku nerazsodnosti šel stavit na Rubensa. Pričakoval sem, da bo malce počasnejši od Buttona, a bojo izkušnje, konstantnost ter predvsem poznavanje ter izvrševanje Rossovih taktičnih navodil vodili k prednosti na daljši rok. Le kako sem lahko tako usekal mimo?!

Žal mi je nekako za Toyoto. Mislim, da jih je predvsem zgrešena taktika glede izbire gum stala prve zmage. Mislim, imeli so dva dirkača v prvi vrsti, pa ju dajo na isto taktiko, ki je popolno nasprotje taktiki ostalih moštev?!

Vsaj dve leti nazaj mora biti, odkar sem nekje napisal, da rabijo predvsem taktika za komandnim pultom in ne bajno plačanega (napačnega) Šumija.

Pozitivno me je presenetil tokrat soliden Piquet, tudi Bourdais je uspel premagati moštvenega kolega. Morebiti pa bosta letos le odpeljala celotno sezono?

Hkrati pa se ne spominjam takega neuspeha Bavarcev. Kar prav sem torej imel, da je napovedovanje pred sezono o njih kot prvi sili sila preuranjeno. Izgleda, da so vsi po malem pozabili na Hondo in njene težave leta 2006, po več kot uspešnem zaključku niza, ki se je končal leto poprej.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave