VN Španije – 10.5.2009
Objavljeno 11.05.2009 v Sezona F1 2009 | Komentiranje omogočeno

 

No, tokrat se mi je prvič letos zdelo, da gledam dirko prejšnjih sezon. Pa ne zaradi tega, da je Felipe, torej dirkalnik Ferrarija vozil v ospredju. Ne, ampak predvsem zaradi pomanjkanja dogajanja (beri prehitevanj) na stezi.

Edino, kolikor toliko omembne vreden je bil dvoboj Alonsa s Webrom, za kar je treba oba akterja seveda pohvalit. Tudi Lewis je kar spretno zadrževal hitrejše za sabo, a kaj, ko vse skupaj niti za točko ni zadostovalo. Upanje tako prelagam le še na FIA in njene komisarje. Morebiti pa bojo le našli spet kakšno nečednost?!

Če ostanem pri sarkazmu sevede ne morem mimo ekipe iz Maranela. Le kaj bi mi brez njih, dirkanje niti pol ne bi bilo tako zanimivo! Prevzaprav sem bil res še otrok ( dobro, proti koncu OŠ), ko s(m)o gledalci trepetali, če bo dirkaču zadostovalo goriva ali ne. Upam, da se tokrat tele težavice ne kažejo simbolično v duhu trenutnega ekonomskega stanja. Sicer pa jim je uspela nadgradnja bolida, ki se naenkrat kaže kot resen konkurent. Po eni strani še dobro, da se letos praktično več ne borijo za naslov. Nezanesljivost, tako materiala kot možganov, je enostavno prehuda.

Če je Barcelona dala resno sliko nadaljevanja sezone, potem se vsaj dvema ekipama ne piše najbolje. Eno je Toyota, drug pa je McLaren. Priznam, kot navijaču Hamiltona mi nič kaj prijetno ni bilo gledati prizora, ko ga za krog prehiteva vodilni na dirki.

Čestitke Jensonu, a hkrati upam, da ni zmagal zaradi favoroziranja s strani Rossa. V tem primeru se mi Rubens kar smili.

Tudi biki so izgleda na pravi poti. Skratka Adrian Newey ter Ross Brawn še vedno posedujeta nekaj svoje čarovnije iz 90-ih in naprej!

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev

Slavko pravi, 11.05.2009 ob 14:24

Moram reči da si tole zelo dobro spisal, in se praktično v vsem strinjam. Tudi na koncu, dogajanje okoli Masse, je zelo dobro popestrilo končnico dirke.

No pa začetek dirke si pozabil omeniti, čeprav si rahlo nakazal na tisti kreš na začetku, toda bom kar jaz napisal. Rosberg si zasluži kazen o tem pomojem ni dvoma.

Sicer pa mislim da je že kar vse jasno kdo bo prvak.

Adelaide94 pravi, 12.05.2009 ob 09:52

Sam nisem pristaš pretiranega kaznovanja. Je dobro, da se zadeva pregleda. Če ugotovijo, da leži krivda večinoma na njem, naj ga pokličeja na zagovor ter ga opomnijo na napako. Sigurno pa nisem za odvzem točk ter ponovno spreminjanje rezultatov po dirki. Tega je bilo v preteklosti dovolj. Če pa že ne gre brez kaznovanja in pogojna kazen ni dovolj, potem pa naj štarta iz boksov v Monaku.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave