VN Monaka 2009
Objavljeno 25.05.2009 v Sezona F1 2009 | Komentiranje omogočeno

 

Hm, kaj reči o dirki, ko Lewis za vodilnimi zaostane za dober krog? Se zgodi, vem. A shit je, ko je to že drugič zapored! McLaren je pred prihodom na evropska tla resda izgledal nebogljeno, a se je iz dirke v dirko izboljševal. Temu sedaj ni tako. Resda bi srebrni tokrat morali biti konkurenčni, a kaj, ko sta tako Lewis na kvalifikacijah, kakor Heikki na dirki tako nespametno zapravila, morebiti najboljšo priložnost letošnje sezone. Resda ostaja še Hungaroring …

Po drugi strani je Ferrari že skoraj tam, kjer jih vsi nekako pričakujejo. Resda je Monako preveč specifičen, a če pogledamo obe evropski dirki, potem jim niti ne kaže slabo. Vsekakor boljše, kot njihovim (v uvodu omenjenim) večnim rivalom.

Drugače pa Jenson nadaljuje zmagoviti serijo. Čeravno na dirki nikoli ne ustvari neke resne prednosti, poleg tega si najboljše štartne položaje uspe zagotoviti praktično v zadnjih sekundah za le nekaj tisočink. A dovolj, da se mu izide. Po letu 96 je tako prvi Anglež, ki mu je uspelo zmagati 3x zapored. Poleg tega pa njegov uvod v sezono že primerjajo s Šumijevim, ko je praktično pometel s konkurenco in si že poleti zagotovil naslov.

Morebiti bo tudi Jensonu že pred jesenjo to uspelo. V prid mu gre tudi dejstvo, da Vettel tokrat ni usvojil pike, v nadaljevanju pa bo slednji imel zaradi prebujenega Ferrarija še toliko težjo nalogo. Rubensa pa itak že odpisujem. Nekako ne uspe dodati tiste pike na i. Poleg tega je vedno nekaj narobe, gume, pasovi,…, kar mu onemogoča zablesteti.

Na koncu čestitke Bourdaisu. Taktika z enim postankom se je izšla, kljub temu, da nismo videli SC-ja. Kar me, moram priznati, kar malce preseneča.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave