VN Turčije 2009
Objavljeno 7.06.2009 v Sezona F1 2009 & miks | Komentiranje omogočeno

Še šesta Jensonu. In, vsaj izgledalo je tako, spet z lahkoto. Čeravno štart tega ni nakazoval. A menim, da si je tokrat Vettel sam “sodil”. Čeravno hitrost na dirki Red Bulla ni bila tako očitna. Tudi brez te Nemčeve napake bi mu bilo verjetno težko zmagati.

A sem, kljub temu, da je s to zmago Button res storil pomemben korak proti osvojitvi naslova, njegove zmage vesel. Niti ne vem zakaj, a Vettel mi ni glih simpatičen. A dečko res dobro dirka. Po tokratnem dosežku Marka bo izgleda pri RB-u letos še zanimivo.

Se mi pa nekako dozdeva, zakaj se je Ross tokrat odločil med dvema Brazilcema za starejšega. Izgleda, da je vedel, da bo Rubens manj težaven Jensonu. No, cinizen na stran, Rubinjo se je tokrat kar malce osmešil in hkrati praktično pokopal zadnje upe, da bi kdaj postal prvak.

Vsaj letos, to sedaj lahko že zagotovo rečemo, osvojitev naslova ne bo uspela Felipeju, Kimiju, Fernandu kakor tudi Lewisu ne. Srebrni so na treningih izgledali zelo dobro, potem pa na kvalifikacijah ponovili uvod v sezono. Posledica na dirki je bilo, tokrat celo brez laganja, 0 osvojenih točk. Tretjič zapored. Tolaži me le, da je Lewis dirko končal pred Heikkijem ter vmes celo prehitel Ferrarijevega dirkača.

Vem, kaj slaba tolažba, a letos upanje za kaj več počasi umira. Zato ne presenečajo namigi iz srebrnega tabora, da bojo morebiti že v kratkem nad MP4-24 naredili križ.

Naslednja dirka je, zadnjič, v Silverstonu. Dvomim, da se je Hamilton veseli.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave