Napoleon po Hitlerju
Objavljeno 17.07.2009 v Pogled od zunaj | Komentiranje omogočeno

Moram priznati, da me ta tragikomedija okrog spora Mosley – FOTA dela nemalo žalostnega ter jeznega. Resda zadnjih dveh dirk nisem spremljal, a razlog ne tiči v tem. Čeravno človek ob vsakodnevnih novicah iz te tematike počasi izgublja željo po F1. Najraje bi jih poslal kar nekam …

Nekako se tudi nisem uspel pozicionirati ter postaviti na eno ali drugo stran. Za to, kar se zadnja leta dogaja s F1, sta v veliki meri odvisna “stara prdca”: Mosley ter Ecklestone.

Po drugi strani pa tudi na strani FOTE nisem popolnoma. Posebno, ker je njihov glasnik Di Montezemollo. Ne vem kako se lahko upa nastopati proti dvorazrednemu tekmovanju? Malce ironično, kajne? Ta spor je namreč razkril zanimivo podrobnost. Ferrari si je namreč nekaj let nazaj s tem, ko je združenju proizvajalcev potisnil nož v hrbet, zagotovil precejšnjo vsoto dodatnih cekinov ter možnost veta na pravila, ki mu ne bi ustrezala. F1 torej ne bi začela tekmovanje različnih razredov, pač pa je to že nekaj let.

Moram priznati, da me še vedno čudi ravnodušen odziv preostalih moštev potem, ko je prišel ta podatek na plano. Ne razumem, kako lahko še vedno stojijo za rdečimi?

Da bo mera polno je včeraj mali Napoleon najavil, da namerava kandidirati za predsednika FIA! Prvo, kar mi je prišlo na misel je, da Ferrari nasprotuje Mosleyu samo zato, da bo uveljavil svojo voljo, ki jo je zadnje čase izgubil, saj je pri Angležu padel v nemilost. Ne trdim, da je to res, a kljub temu sem proti angažiranju dolgoletnega Ferrarijevega šefa. Še lani je bil na njihovi plačilni listi, sedaj pa naj bi postal nekdo, ki odloča o vsej F1. Nikakor! Prav tako bi bil tudi proti angažiranju Rona Dennisa ali koga drugega, tako tesno vpetega v F1.

Čeprav bi si verjetno tudi Bernie želel še enega diktatorja, sem iz navedenih razlogov odločno proti. Nikakor nočem gledati Napoleona po Hitlerju!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave