Nočna mora
Objavljeno 31.07.2009 v Dirkači F1 | Komentiranje omogočeno

Pred dirko F1. Sedim z otroki, nekje na hribu na travi in čakam na štart. Glede na vse kar sledi, bi naj šlo za Valencijo, čeravno je okolje bolj tisto na Hungaroringu. Ampak, to so sanje, zato so čudne situacije prej pravilo kot izjema. Potrditev tega je dejstvo, da je poleg mene sedela družina Schumacher, seveda brez očeta, ki bo dirkal.

WTF!? Pa glih o tem tipu naj sanjam?! O vseh, ki nastopajo? Verjetno veste, da mi ni glih simpatičen.

In jaz celo normalno komuniciram z njegovo ženo. Kot da bi bili stari znanci. Otroci pa se skupaj igrajo.

Narobe svet.

No dirka se začne. Šumi je nekje spredaj. Tam sta tudi oba Red bulla ter Hamilton. Kimi z nekom trči in odstopi, …

Potem sem spet doma. Žena pove, da je zmagal Michael, Lewis je drugi ali peti. Nisem prepričan. Za ostale ne vem.

Ja, Schumacher se bo vrnil. Za nekatere je to izpolnitev največje želje, za druge spet nočna mora. Posebej, če se odreže kot v primeru mojih sanj.

Vsekakor me ta poteza preseneča. Zdi se mi hrabra. Sredi sezone, brez testiranj, ob Kimiju. Njegovi dosedanji kolegi, vsaj pri Ferrariju, niso ravno bili tako renomirani. Čeravno, Finec je zadnje čase nekaj svojega sijaja izgubil. Sam sem pričakoval, da mu bo ob prestopu k rdečim Massa težko konkuriral, a je skoraj obratno.

Ne vem, če je podatek o treh milijončkih na dirko resničen, a morebiti je določeno vlogo odigral tudi €. Predvsem se mi zdi, da je željan dirkanja. To ima vsekakor v krvi. Če za nekaj živiš več let ali celo desetletij, praktično 24ur na dan, potem je naenkrat popolnoma prenehati res težko. Saj je poskusil na dveh kolesih, a kakih vidnejših rezultatov ni zabeležil.

Moji občutki? Nisem proti, naj proba. Vem, da je skoraj bogokletno, a na nek način ga bo fajn videti spet na stezi.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

Miha pravi, 4.08.2009 ob 12:24

Predvsem z zadnjim odstavkom se strinjam. Na moje začudenje sem bil kar vzhičen ob novici, da se vrača, potem pa so sledili še malo manj prijetni spomini. A vedarle me veseli da se vrača, morda samo zaradi nostalgije. Imel bo dokaj konkurenčen avto kar je fino, morda vidimo borbo za najvišja mesta. Odkar sem začel ločevati Michaela kot profesionalnega dirkača od trume hardcore-tifosijev, ki so znali biti izjemno pristranski in nesramni (hud egotrip ob zmagovanju njihovega idola), me tip sploh ne moti. Imel je nekaj zelo grdih incidentov na katere tudi sam ni ponosen, sicer je pa zgleden družinski človek in totalno zagnan, marljiv, discipliniran športnik, kar zelo spoštujem pri njem. Tista nočna mora dolgočasja v f1, ko je bila vsaka dirka odločena še praktično preden se je začela, pa se upajmo res ne ponovi več.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave