VN Evrope (Valencija) 2009
Objavljeno 24.08.2009 v Sezona F1 2009 & miks | Komentiranje omogočeno

Dve dirki nazaj bi ob napovedi Lewisovih stopničk v Španiji le nejeverno zmajeval z glavo. Kljub osvojitvi le teh ostaja grenak priokus. Zmaga je bila za ovinkom, pa so jo izpustili. Moram povdariti, da se ne strinjam s Whitmarshom, ki izničuje pomen podaljšanega drugega postanka v boksih. Enostavno se mi zdi, da bi teh 6 do 7 sekund lahko onemogočilo Rubensovo vodstvo po zadnjih postankih. V tem primeru sem 99% prepričan, da Rubens ne bi zmagal. Brazilec letos ni glih prikazal kakšnih vrhunskih manevrov pri prehitevanjih tudi slabših dirkalnikov, kot je bil v Valenciji mp4-24. Da KERS-a sploh ne omenjam.

A kar je, je. Če ne drugega se mi zdi lepa gesta Lewisa, ki ni obtoževal moštva izgubljene zmage, pač pa modro ugotovil, da tako kot zmagujejo tudi izgubljajo skupaj. V to, da gre za naučeno frazo, sicer sploh ne dvomim. Obratno se le dve dirki nazaj Barichello niti približno ni tako gentlementsko obnašal.

Kljub vsemu Brazilcu zmago privoščim. Tudi nikakor nočem zmanjševati njegovega vložka pri osvojitvi le te. Odpeljal je res dobro. Prav tako Kimi, ki je prišel na najnižjo stopničko. Pri tem ne morem mimo Badoerja. Leta 99 sem se spraševal, zakaj namesto Šumija Mika Salo in ne Italijan. Sedaj sem dobil dokaz. Todt in Brawn sta takrat že vedela dovolj, kar ne moremo trditi za tokratno Ferrarijevo vodstvo. Tako počasen dirkač si v taki ekipi enostavno ne zasluži mesta. Sploh ne dvomim, da bo naslednja dirka hkrati njegova zadnja.

Spet dober Nico, prav tako Fernando. Jenson slabo, a tolaži se lahko z dvema točkama plusa napram ničli RB dvojca.

A že v Spaju bo verjetno drugače. Dvomim, da se bojo srebrni borili za stopničke. Kvečjemu za kako točko. Podobno v ospredju ne pričakujem Brawna, medtem, ko bo Red Bull precej visoko. Morebiti še Toyota ter končno Williams na stopničkah?

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

slavko pravi, 24.08.2009 ob 14:28

Njah kar se tieč Badoerja, se je včeraj za moje pojme dobesedno osmešil. Tudi če poizkušam pozabiti negovo počasnost, no razen štarta, toda še tam se je potem zavrtel, pa ne morem mimo sramotnega dogajanja v boxsih. To da pred enim novincem zapelje iz svojega mesta proti stezi, in se mu nato umakne, no to je pa višek.

Ma nimam nič proti Badoerju vsa čast mu, da je toliko let testiral za Ferrari, toda jasno je da na dirki nima kaj iskati. Upam da bo ob koncu tedna že kdo drugi na njegovem mestu. Sej ne rečem, prvič po desetih letih dirka, na povsem neznani stezi, toda kljub vsemu je enostavno prepočasen dirkač.

Ne razumem pa tudi Ferrarija, še posebno sedaj ko je Mclaren vedno boljši in boljši, oni pa dajo v kokpit takega dirkača. V boju za konstruktorske točke, je poembna vsaka točka, še posebno ker so srebrni po točkovanju vse bližje rdečim.

Sicer pa čestitke za Hamiltona, čeprav tudi jaz mislim da je imel včeraj zmago v žepu. Pomojem so m uzmago odnesl itisti grelci, ki jih nikakor niso mogli sneti. Tretje mesto Kimija je zame veliko presenečenje, še večje presenečenje je pa zmaga Barrichella.

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave