VN Belgije 2009
Objavljeno 1.09.2009 v Sezona F1 2009 | Komentiranje omogočeno

Spa! Ljubijo ga dirkači, ljubimo ga gledalci. Četudi ne dežuje.

Resda bi se morala zame dirka končati že po nekaj metrih. Na ženino nesrečo se ni. Sicer res upam, da v prihodnje ne bo več pogosto dirk v nedeljo zapored. Nobeno prepričevanje o tem, da 4 tedne nismo imeli dirke ni zaleglo. A sem preživel. In celo gledal.

Do zadnjega zavoja stiskal pesti za moštvo, katerega navijač nekdaj sem bil. Hill je Jordanu tu privozil prvo zmago. Fisico v nedeljo tega na žalost ni ponovil. Škoda. Kljub temu jim je treba čestitat. Le kdo bi to nekaj dni pred dirko uspel napovedat? Fantastično!

Po drugi strani sem se ves čas bal za dirkalnik Force Indie. Glede na pripetljaje s Ferrarijevimi dirkalniki bi lahko dejali kar upravičeno. Kljub Kimiju pa se je tokrat vse izšlo kot je treba. V kar bi podvomili, če bi namesto Fisica bil Sutil.

Zanimiva je tudi situacija v prvenstvu. Kako je že angleški novinar spraševal Jensona – “Zakaj si ne želite postati prvak?” – nekaj v tem slogu. Ja, glede na zadnjih pet dirk res zgleda, kot da Brawnovega dirkalnika ne upravlja isti dirkač, kot na začetku sezone. Sicer Jenson tokrat ni kriv, a že kvalifikacije so spet dokazale, da je Rubens hitrejši. Razen Vetla noben izmed precendentov ni zablestel, kar nam pripravlja zanimivo jesensko končnico. Letos imamo celo možnost, da bo prvaka in viceprvaka ločevalo le pol točke. Upa, kdo staviti?

Zmaga Fisichelle bi prinesla še eno zanimivo podrobnost. S tem bi zmagala prav vsaka ekipa, ki jih letos poganja Mercedesov agregat, še nekaj let nazaj ne ravno čislan del srebrnih dirkalnikov. RB bi naj naslednje leto dobil ravno te motorje. Nič kaj spodbudna novica za konkurente!

Naslednja je Monza. Bojim se, da bo Ferrarijeva. Glede na predstave Badoerja, vsaj na dirkača ni težko pokazati. Dirke ne bom gledal (v prenosu ne, posnetek pač!). Pa ne zaradi žene. No deloma je tudi ona kriva, da je rodila 13. septembra …

  • Share/Bookmark
 

1 komentar

Zimske gume pravi, 1.09.2009 ob 08:38

Ferrai bo ZMAGAL!!!

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave