VN Italije 2009
Objavljeno 14.09.2009 v Sezona F1 2009 | Komentiranje omogočeno

Uf, sem bil včeraj jezen! Praktično nekaj zavojev pred koncem se gre razbit. Pa nedolgo nazaj sem razmišljal, da končno navijam za dirkača, ki ne dela nepotrebnih napak. Potem pa takole! OK, pohvalno je vsaj borbenost, da se ni zadovoljil s najnižjo stopničko, a menim, da je bilo to, kratkomalo preveč oprimistično. Saj se je videlo, da je Buttona komaj dohiteval. Prehitet ga po moje ne bi uspel. Verjetno je upal, da bo s pritiskom Jensona prisilil v napako, ki pa jo je, kako ironično, sam storil.

Že res, da so me srebrni prijetno presenetili s hitrostjo, a mislim, da je bila zmaga celo resna opcija. Ne vem zakaj treba iti na štart s tako malo goriva?! KERS bi moral pomeniti prednost, zato bi tudi druga štartna vrsta omogočila prevzem vodstva po prvem ovinku. Seveda s tako slabim štartom, kot ga je Lewis pokazal včeraj, ne. Nekaj moštvo, nekaj dirkač, vse prinese 2 izgubljeni zmagi: Valencija in Monza. Še dobro, da se letos ne borijo za naslov.

Nič kaj srečen po dirki pa verjetno ni bil Fisico. Še dirko nazaj je resno ogrožal Kimija, sedaj pa mu ni zneslo niti za točko. Da so se mu izpolnile življenjske sanje, je ves sijal po tem, ko se je po več kot desetletju zopet vsedel v rdeč dirkalnik. A dvomim, da je takrat pomislil, da je dobil na razpolago slabši dirkalnik. Če špekuliram, glede na njegovo razmerje moči s Sutilom, potem bi celo upal dejati, da bi Fisico včeraj zmagal, v kolikor ne bi prišlo do prestopa. Pravi, da mu ni žal te poteze. Že mogoče. Bi mu verjel, čeravno škoda, da ni počakal na še eno dirko. Sam dvomim, da bo Force India tako močna na naslednjih štirih dirkah. Menim, da bolj kot nadgradnje dirkalnika, jim je tokrat bila pisana na kožo specifika teh dveh hitrih stez.

Sicer je pa letos super, da vidimo takšne razlike med dirkališči. Določena ekipa je lahko na eni dirki čist naprej, se bori celo za zmago, že na naslednji jim niti za točke ne znese. No, Brawna sta se vrnila. In to na najboljši možni način. Red Bull je s tem, ko se je tokrat kvečjemu boril za točko, realne ( sicer ne povsem) možnosti za naslov izgubil.

Kljub temu zna biti boj za prvaka še kako zanimiv, saj je Rubens očitno v naletu. Da mu le ne poide sapa.

Naslednja dirka pa spet Singapur, ponoči, pod sojem žarometov. Lahko se zgodi, da bo letos manj gneče. Če Renault obsodijo, namreč.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave