VN Singapurja 2009
Objavljeno 28.09.2009 v Sezona F1 2009 & miks | Komentiranje omogočeno

Če sem prejšnjo dirko grajal, moram Lewisa tokrat pohvalit. Res dobro odpeljano. Četudi, nekaj sreče mu je prišlo še kako prav. Najprej mu je Rubens na kvalifikacijah pripomogel k pole poziciji, nato pa na dirki zelo dobri postanki. Tudi z dvema glavnima konkurentoma za zmago se mu ni bilo potrebno preveč truditi, saj so ju ustavili komisarji. Posebno Nico je imel s tem izredno smolo. Kar malce škoda mi ga je. Definitivno je bil v poziciji ponovitve lanskoletnega rezultata.

Tako je na stopničkah, prvič letos stal Fernando. Tudi tokrat s pomočjo, a nikakor namerno. Gre za prve stopničke Renaulta letos, kako ironično, neposredno po odhodu Flavia ter Pata.

Predvsem me je presenetil Timo Glock. Toyota je res velika uganka. Ta fluktuacija rezultatov je pri tem moštvu še najbolj očitna. Enkrat se borijo za stopničke, nato za to, da ne bi bili zadnji.

Kar se tiče dvojca pri Brawnu sem bil bolj na strani starejšega. Škoda, s takim rezultatom Rubens res ne veča svojih možnosti za osvojitev naslova. No, glede zadnjih dveh sezon mu ni treba že kar vreči puške v koruzo.

To pa ne velja za Red Bullov dvojec. Marka mi je kar žal. Tudi ta njegova kazen, ko je moral vrniti pozicijo Alonsu, mi je malce čudna. Kolikor vem na dirki za VN Belgije je Kimi prav tako vozil izven steze, pa za to ni dobil nobene kazni.

Drugače pa dirka ni bila kaj razburljiva. Praktično nobenega prehitevanja. V enem delu dirke smo celo spremljali dvoboje, ko niti 3s hitrejši dirkalnik ni zmogel prehiteti počasnejšega. Upam, da bo v deželi vzhajajočega sonca bolje.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave