Best of the best
Objavljeno 29.12.2009 v Dirkači F1 & Sezona F1 2009 | Komentiranje omogočeno

 1. Fernando Alonso
 2. Kimi Räikkönen
 3. Lewis Hamilton
 4. Sebastian Vettel
 5. Felipe Massa
 6. Robert Kubica
 7. Jenson Button
 8. Mark Webber
 9. Nico Rosberg
 10. Rubens Barichello

To ne velja le za sezono 2009, čeprav leži moja ocena pretežno na minuli sezoni. Kaj morem, spomini so pač še sveži! Prvih pet je bilo lahko sestaviti, naslednja peterica pa je bolj diskusabilna. Heiki je glede na lansko leto padel izven deseterice, tudi Nick, čeravno sem mu verjetno naredil krivico. Še drug Nemec – Nico mi je uganka, ki pa se bo naslednjo sezono dokončno razkrila. Verjamem, da bo imel v rokah močan bolid, poleg tega pa še odlično merilo v moštvenem kolegu.

No, pa da ne začnem na koncu, se obrnimo na prvo trojico. Od lani ostaja nespremenjena. Sicer pri Fernandu ni kaj doreči. Letošnji bolid je bil enostavno preskromen, da bi lahko pokazal svojo vrednost, a že dejstvo, da mu moštvena kolega (OK nista ne vem kako renomirana) nista dosegla gležnjev, pove veliko. Verjetno že naslednjo sezono lahko pričakujemo povsem drugačno sliko.

Kimi. Sem že mislil, da bo zdrsel po lestvici, pa je prišla druga polovica sezone, ko je s inferiornim Ferarrijem delal malodane čudeže. Fant je še hiter, presneto hiter. Definitivno izguba za F1, da odhaja v relly, a kraljica motošporta dobiva še precej večjega zvezdnika.

Lewis. Začetek sezone nič kaj obetaven. Bolid neverjetno slab, pa še temno plat je pokazal ob laganju. A podobno kot Kimi, mu je steklo v drugi polovici. Nekaj odličnih predstav, ki so obema omogočile ohranitev pozicije v najboljši trojki.

Vettel je skočil za dve mesti. Kako ne bi?! Saj je edini držal boj za naslov prvaka skoraj do konca. Na žalost je bilo nekaj napak, ki so pokazale predvsem njegovo pomanjkanje izkušenj. Drugače pa mu ne moremo veliko očitat. Definitivno bo treba nanj v prihodnosti še računati.

Felipeju je nesreča preprečila dokazovanje. Kar je najhuje, ravno takrat, ko je Kimiju steklo. Kajti prvo polovico sezone je bil Felipe celo boljši od Finca. Verjetno bo imel naslednjo sezono boljše orožje, pa še lestvica primerljivosti v moštvenem kolegu bo kak klin višje postavljena.

Robert ostaja predvsem zaradi prejšnje sozone. BMW letos pač ni bil na nivoju. Bomo videli, kako bo pri Renaultu.

Jenson je kar nizko. Prvih sedem dirk je sicer blestel, nato pa kar padel. Ravno zaradi tega se ni prebil višje. Bo pa naslednjo sezono lahko dokazal, da sem ga podcenjeval. Ali pač ne?!

Mark. Končno zmagovalni dirkalnik, s katerim je tudi uspel zmagati. A mlajši Nemec ga je pustil za sabo. Dvomim, da bo še kdaj tako visoko, kot je bil letos. A definitivno dobra sezona zanj. Posebej, če se vzame v obzir poškodba noge.

Kot rečeno, naslednjo sezono nam bo Nico lahko končno pokazal ali je res nekoliko precenjen, ali celo rahlo podcenjen dirkač.

Rubens, kaj naj rečem? Na nekaj dirkah je enostavno navdušil. Priznam, naslov bi mu kar privoščil. Imel je zadnjo priložnost. Posebej, če sem malce zloben, ker se Michael vrača v F1 ;)

 • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Ime (obvezno)

e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

Spletna stran

Vaš komentar:

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !


Išči

Kategorije

Povezave